How to: 3 dagen festival zonder haren wassen

09 juli 2019

Met het festival seizoen in volle gang heb je deze tips nodig! Want, wat kun je met je haar als je het het gehele festival weekend niet kunt wassen?! Wij hebben de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij het gehele festival weekend door zonder je zorgen te maken over vet uitziende lokken!

What to wear in my greasy hair

Altijd lastig, 3 dagen festival en niet de kans om je haar te wassen. Wat nu?! Je wil natuurlijk je perfect gestylde outfit afmaken met het perfecte kapsel. In deze blog lees je de beste tips & tricks om vette haren te verdoezelen. Zo kun jij het gehele festival weekend rocken met je goed gestylde lokken.

Droogshampoo

Yes, we know… Dit spreekt voor zich! Toch zou je bij het aanschaffen van een droogshampoo moeten kijken of je er een kunt vinden dat past bij jouw haar. Het leuke van droogshampoo? Het geeft je coupe een geweldige volume boost!

Braids

Vlechten blijven over het algemeen beter zitten in stug haar. Laat vettig haar daar nou perfect voor zijn! Maak leuke boxer-braids of kies voor een topvlecht. Vlechten die tegen het hoofd aanzitten verdoezelen je vette lokken en geven je een super stylish look.

Krullen

Vet haar verliest zijn volume doordat het aan elkaar plakt en zo ook aan de hoofdhuid. Neem een krultang mee en maak beachy waves in je haar of zet de krul er flink in. Op deze manier geef je je haar een volume boost waardoor je vette lokken minder zichtbaar worden. Geen elektriciteit? Geen probleem, slaap gewoon met ingevlochten haar of gedraaide knotjes!

Draag het vast

Door je haar vast te dragen ga je automatisch minder met je handen door je haar. Hierdoor wordt je haar minder snel vet. Is het al een beetje vettig? Dan verdoezel je het met bijvoorbeeld een knot of top knot voor een groot deel!

Hoofddeksel

Ja touché, we know! Maar hoofddeksels zijn hot op dit moment. Van leuke hoedjes tot aan sjaaltjes in je haar knopen, de opties zijn eindeloos. En het leuke hiervan is dat je er niet alleen als een fashionista bij loopt, maar hoe goed worden je greasy lokken gecoverd?

Altijd handig

Op sommige dagen wordt je wakker met haar dat alle kanten op staat. Zelfs na het doorkammen blijven er van die vervelende bobbels in je haar zitten waardoor je haar op sommige plekken om hoog staat… Tip: Maak een handdoek vochtig en leg deze voor een paar minuutjes op je hoofd. Kam je haar nog en keer goed door é voila!

You rock

Wil je nou je festival meteen goed beginnen? Wij helpen je graag met het stylen van de perfect haarlook. Met onze Cosmo Touch Up sta je na 15 minuten weer buiten de salon met perfect gestyled haar en dat voor slechts €15! See you soon?

Te koop in onze salons

Maak je behandeling compleet met deze aanbevolen verzorgingsproducten!

Meer weten over onze producten? Raadpleeg een specialist in één van onze salons om advies!