Mannen opgelet, zo gebruik je een Matte Clay!

17 december 2020

De volgende feestdagen staan alweer voor de deur. Met de Matte Clay uit onze nieuwste vegan-collectie zorg jij er in ieder geval voor dat je kapsel de feestdagen overleeft. Deze haarklei is favoriet onder onze mannen omdat het je haar gemakkelijk in model brengt, zonder dat het je haren vet maakt of laat glanzen. Wij hebben een aantal do’s en don’ts op een rijtje gezet, zodat jij precies weet hoe je de klei kan gebruiken en je haar mooi valt tijdens de feestdagen. PS: ook handig voor vrouwen met kort haar!

#1 Is de Matte Clay geschikt voor kort-, middel- of lang haar?

DO: Gebruik de Matte Clay voor kort, dun haar

De Matte Clay is speciaal ontworpen voor mannen of voor vrouwen met kort haar. De klei heeft namelijk een sterke hold factor en een matte finish. Dit wil zeggen dat je haar niet gaat glanzen van de klei. Haarklei is stroever en droger dan bijv. wax, gel of andere middelen die je in je haar kan smeren. Hierdoor geeft deze clay je haar direct meer volume. Tip: doordat de clay meer volume geeft is hij ook erg geschikt voor mannen die minder bedeeld zijn.

Heb je van jezelf al veel volume in je haar en wil je dit onder controle houden of misschien wat minder volume creëren? Gebruik dan de Texture Paste, deze groomed je haar perfect

DON’T: Gebruik de Matte Clay voor lang haar, dik haar

Een clay is een stug en droog haarstylingproduct om dunne haren in model te brengen.  Als je de klei in dikke, lange haren smeert, zal je merken dat je er lastig doorheen komt en dat het moeilijk in model te brengen is. Heb je middel- of lang haar? Dan raden we je aan om de Texture Paste te gebruiken.

#2 Hoeveel clay moet ik gebruiken?

DO: Gebruik altijd een kleine hoeveelheid clay

Je hebt niet veel klei nodig! De klei zal je haar direct meer volume en structuur geven, zonder dat je haar gaat glanzen. Deze haarklei houdt het lekker mat! Wrijf dus een beetje klei warm tussen je vingertoppen en breng het daarna aan in je haar.

DON’T: Gebruik zoveel mogelijk clay

Less is More. Als je te veel klei aanbrengt, kunnen je haren aan elkaar gaan plakken en ontstaan er dikke plukken. Je wilt je coupe luchtig houden, dus begin met een klein beetje clay en gebruik eventueel later nog wat meer als dat nodig is. Valt je haar mooi in model en wil je er zeker van zijn dat het de hele dag zo blijft zitten? Spray er dan nog wat haarspray overheen. Ja, ook voor mannen is haarspray zeer geschikt als finishing touch om je haar de hele dag in model te houden.

#3 Wanneer moet ik de clay aanbrengen?

DO: Breng de clay aan op handdoekdroog haar

Als je de klei op schoon, handdoekdroog haar aanbrengt, kun je het gemakkelijker over je haren verdelen en in model brengen. Je coupe zal vervolgens drogen aan de lucht. Houd er rekening mee dat het product wordt vermengt met het water in je haar dus je product doet goed zijn werk alleen zal het zachter zijn in het eind resultaat. Als er later nog plukjes uitsteken of pluizen, kun je die uiteraard nog even bijwerken. Let er wel op dat je de klei eerst warm wrijft in je handen. Hierdoor kun je de haren nog beter in model brengen. Je kan het product ook op droog haar gebruiken als je het meeste effect wil hebben.

DON’T: Breng de clay aan op ongewassen


Je kunt het proberen, maar je coupe zal dan minder on point zijn dan als wanneer je de klei op schoon haar aanbrengt. Doordat er dan al een ander product of vet in je haar zit kan de clay niet zijn perfecte werk doen.

Gaat clay jouw redder zijn deze feestdagen? Je bestelt de Matte Clay gemakkelijk in onze webshop. Neem snel een kijkje want we hebben nu ook 30% korting op de producten van Kérastase, L’Oréal en Redken Brews.