Hair contouring voor een feilloze gezichtsvorm

03 mei 2017

Zoals we in de vorige blog al vertelden is hair contouring een ding. Spelen met licht en schaduw om de features en vorm van je gezicht beter te doen uitkomen. We laten zien hoe hair contouring je gezichtsvorm dus écht flawless kan maken.

Voor €99 een kapsel dat het beste uit je haalt

Bij Cosmo Hairstyling hebben we t/m 30 juni een speciale deal voor een op maat gemaakte hair contouring. Dat wil zeggen: een kleuring die je beste features accentueert en je mindere punten naar de achtergrond brengt. Zo wordt je haar voor €99 naar precisie gekleurd mét wondermiddel Olaplex en wordt het daarna ook nog eens volgens de laatste trends gestyled met een Cosmo Touch-up. Maar dan wil je natuurlijk eerst weten: wat is hair contouring precies?

Wat is hair contouring

Het principe van hair contouring is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met het contouren door middel van make-up. Zo zorgen donkere tinten voor schaduw, en lichte tinten voor meer ‘ruimte.’ Met lichte tinten vergroot je volume, dus wordt dat gezet op het gedeelte van het haar wat meer in de schijnwerpers mag staan. Donkere tinten worden gebruikt om schaduwen te creëren. Hiermee wordt het volume namelijk juist verkleind. De kleuren worden dus aangepast op wat optisch het meeste doet voor jouw gezichtsvorm.

Van lang naar breder

Een lang gezicht breder doen lijken begint bij het donkerder maken van de bovenkant, het haar rond de nek en de punten. Highlights rondom de kaaklijn zorgen voor een bredere aanblik.

Van breed naar langer

Wie een breed gezicht heeft wil die vaak langer en smaller laten lijken. Dit wordt gedaan met lichte touches aan zowel de bovenzijde als de punten van het haar. De zijkanten worden hierbij juist iets donkerder gemaakt.

 Van driehoekig naar ronder

Wanneer een gezicht meer naar driehoekig neigt wil je dat de bovenkant smaller lijkt en de onderzijde juist verbreed wordt. Hiervoor is een balayage of ombré (donkere bovenkant en vanaf de kaaklijn lichter) bij uitstek geschikt.

 

Wil jij wel zo’n op maat gemaakte kleuring ervaren voor maar €99? Het contouren van je haar kan op iedere lengte: of je dus lang haar, halflang of kort haar hebt speelt geen rol. Boek je afspraak online en ervaar jouw unieke kleuring!