Wat is Olaplex?

04 oktober 2018

Heb je last van beschadigd haar en weet je echt niet meer wat te doen? Bij Cosmo Hairstyling werken we met Olaplex, hét product om je haar weer te herstellen en te laten glanzen als nooit tevoren! Hoe je dit wondermiddel gebruikt? Wij leggen het aan je uit in vijf handige stappen!

Wanneer heb je olaplex nodig?

Misschien herken je dit wel: als gevolg van chemische behandelingen, zoals het kleuren en permanenten van je haar, voelt je haar droog aan en breekt het sneller af dan voorheen. Andere boosdoeners die beschadigd haar kunnen veroorzaken zijn het gebruik van hete stylingtools óf overmatige blootstelling aan uv-straling door de zon en invloeden van chloor-en zoutwater. Pluizig, dof, glansloos en droog haar zijn hiervan het gevolg. Kies er daarom voor om je lokken te voorzien van een super healthy boost met Olaplex!

Wat doet Olaplex?

Olaplex is de nieuwste technologische doorbraak op het vlak van haarverzorging. Olaplex zorgt er namelijk voor dat gebroken zwavelverbindingen in het haar weer aan elkaar gehecht worden. Het resultaat? Buitengewoon sterk, glanzend, maar bovenal super gezond haar waarbij haarbreuk verleden tijd is. Een ander groot voordeel van Olaplex is dat kleur nog langer in je haar blijft zitten. Olaplex bevat daarbij ook nog eens geen siliconen, geen phtalaten, geen oliën en polymeren. Daarbij is het wondermiddel geschikt voor vrijwel ieder haartype.

Je kunt Olaplex op twee manieren gebruiken:

  1. Als toevoeging aan je kleurbehandeling: hiermee voorkom je dat de verf je haar beschadigd tijdens het kleuren.
  2. Als herstelbehandeling om je haar intens te voeden en te herstellen.

In vijf stappen naar stralend en gezond haar:

Stap 1. Begin het herstellen. Een intense en herstellende verzorging met Olaplex begint allemaal in de salon. Allereerst word je haar vochtig gemaakt en de Olaplex nr.1 wordt aangebracht en verdeeld over heel het haar. Deze verzorging zal zo’n vijf minuten goed intrekken om zo het haar voor te bereiden op stap nummer 2.

Stap 2. Versterk het haar.  Zonder het uit te spoelen zal door de stylist de Olaplex nr.2 worden aangebracht in het haar. Deze stap zorgt dat het herstelproces echt op gang komt en moet langer inwerken, zo’n twintig minuten. Hierna zal het haar worden gewassen en ingesloten met een masker of conditioner waarna het zal worden gedroogd in de salon.

Stap 3. Duurzame bescherming thuis. De Olaplex nr3, de Hair Protector, gebruik je ongeveer 1x per week thuis. Dit product zorgt ervoor dat je haar ook na de behandeling zijn kracht behoudt en dat je kleur langer mooi zal blijven. Verdeel Olaplex nr.3 op handdoekdroog haar en laat zo’n twintig minuten intrekken. Is je haar extreem beschadigd? Laat het dan extra lang intrekken door het bijvoorbeeld ’s nachts in je haar te laten zitten. Na deze verzorging was je je haar zoals je gewend bent en voor het beste resultaat kies je voor de Olaplex shampoo en conditioner.

Stap 4. Onderhoudende shampoo. Deze shampoo herstelt je haar tijdens het wassen en brengt het weer terug naar zijn natuurlijke staat door een infuus van vocht en proteïnen, Je kunt de shampoo dagelijks gebruiken en in het bijzonder na het gebruik van de nr.3 Hair Perfector. Masseer het product goed in en laat het even intrekken, spoel het vervolgens goed uit en maak de behandeling af met de laatste stap.

Stap 5. Verzorgende conditioner. De Olaplex nr.5 conditioner herstelt en verzorgd je haar zonder het zwaar te maken. Dit is de laatste stap naar glanzend en gezond haar en is geschikt voor alle haartypes. Breng een royale hoeveelheid aan en laat dit goed intrekken (ongeveer 3 minuten) van de aanzet tot in de punten.

Stap 6. Leave-in conditioner. De Olaplex nr.6 is een leave-in treatment en styling crème dat zorgt voor glad en pluisvrij haar voor 72 uur en niet alleen voor gekleurd haar. De styling crème hydrateert het haar en beschermt het effectief tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waardoor de crème het haar een gezonder en sterker uiterlijk geeft, vooral gekleurd en beschadigt haar. De bond smoother  bevat geen sulfaten, parabenen, ftalaten en gluten. Het is 100% veganistich en het is niet op dieren getest. Geschikt voor alle haartypes inclusief krullend haar.

Ervaar Olaplex nu zelf

De Olaplex producten en behandelingen kun je vinden in al onze salons. Kom eens lang of boek je afspraak online!