Brand new salon: Cosmo Hairstyling Laren

05 april 2018

Nog maar krap een maand geleden opende de gloednieuwe salon van Maurice in Laren. Sindsdien is stilzitten voor hem geen optie. Na de vliegende start en een succesvol openingsfeest gaan we bij hem langs om hem alles te vragen over ondernemen en de sleutel van zijn succes!

MEET COSMO LAREN

We zijn nog geen half uurtje binnen in de salon van Maurice of er hebben zich al twee nieuwe klanten, een ambitieuze collega-ondernemer uit de straat, een monteur én inkoper gemeld om een gesprekje met hem aan te gaan. Hoe het gaat met de salon, wat zijn plannen zijn en of hij misschien nog een plekje vrij heeft vandaag? Enthousiast staat hij iedereen te woord, neemt jassen aan en zet heerlijke koffie. Vooral dat laatste vindt hij extra belangrijk.

“Bij Cosmo in de salon moet je je echt welkom voelen en de kwaliteit van de koffie vind ik hier een belangrijk onderdeel van!”

Voor Maurice was het niet vanzelfsprekend om voor het kappersvak te kiezen. Dat hij zou gaan ondernemen dat stond al op jonge leeftijd vast. Dit zit hem namelijk in het bloed. Zijn ouders hebben een succesvol schoonmaak-en glazenwassersbedrijf  en al vroeg kreeg hij hier alles van mee. Zijn liefde voor sociale contacten en behoefte aan uiting van zijn creativiteit zorgde ervoor dat hij besloot om toch te gaan werken als kapper. Dit deed hij aanvankelijk 5 jaar in zijn woonplaats Hilversum totdat hij in contact kwam met de formule Cosmo Hairstyling. Hier voelde hij zich meteen thuis: hij kon klanten de aandacht geven die ze echt verdienden en de tijd nemen voor een behandeling.

De stap naar franchisen was daarom ook snel gemaakt. “Ik wil ondernemer zijn maar ook kapper. Hierom is franchisen voor mij de perfecte combinatie; ik voel dat het mijn onderneming is maar krijg ook de ruimte om creatief kapper te zijn. Dat lukt met franchisen, je kunt je echt focussen.”

HOE HET BEGON

Zes jaar geleden opende Maurice zijn eerste Cosmo Hairstyling salon in Bussum. Tijden waren toen lastig, begin 2012 zat de markt midden in de crisis en hij wist dat hij een moeilijke weg had gekozen. “Mijn ouders zeiden tegen mij: Als je het nu redt, dan red je het altijd”.

Ondanks de financiële risico’s lukte het hem om van deze onderneming een succes te maken. Met geduld, passie en inzet is de salon in Bussum uitgegroeid tot een salon met vaste klanten en drukke bezetting. Voor Maurice was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

“In Bussum heb ik sterke mensen in het team die het ook verdienen om te groeien en voor mijzelf is een nieuwe uitdaging ook welkom. Het openen van een tweede salon, het liefst in de buurt, was voor mij een logische volgende stap.”

EEN SALON IN HET CENTRUM VAN LAREN

Ook was de styling van de salon ook erg belangrijk voor het creëren van de sfeer. Met prachtige marmeren details, strak interieur en zacht daglicht maakt het een modern maar warm geheel. Voor zowel personeel als klanten is het makkelijk te switchen tussen beide salons. Dit bleek een goede keuze, in de eerste week ontving hij veel klanten in Laren en hadden ze een succesvol openingsfeest wat door ging tot in de late uurtjes.

Maurice is, ondanks zijn drukke leven als eigenaar van twee salons vaak op de wekvloer te vinden. Hij vindt het dan ook belangrijk om in contact te staan met klanten en het gezicht te zijn van de salon. Zijn werknemers vertrouwt hij voor 200%, zoals zijn Salon Manager Deveney waarmee hij al lang samenwerkt. Hij hoopt dat zijn beide salons mogen groeien de komende jaren. Privé hoopt hij binnenkort een mooi huis te vinden samen met zijn vriend maar wanneer dat is weet hij nog niet precies. “Ik doe graag alles in een keer goed.” En zo blijkt! We wensen Maurice en zijn team dan ook veel succes met zijn salons.

Zelf een keer Laren bezoeken of een van de andere Cosmo Hairstyling salons? Boek dan eens een afspraak bij jou in de buurt.

JOIN COSMO

Ben je zelf ook enthousiast om aan de slag te gaan als stylist, leerling of franchisenemer? Bij Cosmo zijn we altijd opzoek naar ambitieus talent! Stuur ons een mailtje naar: talent@cosmohairstyling.com t.a.v. Karlijn of neem een kijkje op onze vacaturepagina!