Cosmo Hairstyling is beste leerbedrijf 2017

19 maart 2018

Afgelopen december viel Monique haar salon in de prijzen. Zij kreeg de titel Cosmo Hairstyling Beste Leerbedrijf van 2017 provincie Utrecht. Uit ruim 600 voordrachten werd er voor elke sector een finalist geselecteerd door de SBB en tijdens de landelijke finale kwam dan ook eindelijk het verlossende woord. Monique en haar team zijn dan ook dolenthousiast en het winnen van de prijs is in de salon uitgebreid gevierd!

NIEUWE TALENTEN

Bij Cosmo hebben we veel ervaring in het opleiden van talent en begrijpen we heel goed dat voor de 500.000 mbo studenten in ons land het leren in de praktijk een onmisbaar onderdeel is van hun opleiding. Monique (eigenaresse Cosmo Hairstyling Utrecht Vredenburg) is zelf in 1984 begonnen in het kappersvak. Ze wilde al op jonge leeftijd kapster worden en toen haar moeder ooit model zat voor een van de allereerste salons van Cosmo kwam zij voor het eerst met de formule in contact. Hier werd Monique aangenomen als leerling en dit bleek de perfecte keuze voor haar.  Al snel ontwikkelde zij zich tot succesvol onderneemster met een sterk hart voor haar leerlingen.

Monique: “Cosmo is een bijzonder bedrijf. Je hebt je eigen winkel maar kan rekenen op de ondersteuning die je vooral in het begin zo hard nodig hebt. Nu, meer dan 30 jaar later, vind ik het nog steeds een prachtige formule.”

IN DE PRAKTIJK

Volgens Monique is het geheim achter het creëren van een prettige leer- en werkplek het bieden een veilige en motiverende omgeving waar al het personeel achter staat. Ieder krijgt kansen om te groeien, op zijn eigen niveau en tempo. Monique is al jaren sterk betrokken bij het ROC Midden Nederland. Hier helpt zij bij het vinden van een goede aansluiting tussen school en praktijkleven. Niet gek dus dat dat veel van haar leerlingen hier ook vandaan komen.  Monique: “Als er leerlingen zijn die moeite hebben met het vinden van een stageplek, bijvoorbeeld omdat zij pas op latere leeftijd zijn begonnen in het vak, ontvangen wij ze graag. Dit omdat ik vind dat iedereen een kans verdient.”

“Ik vind het belangrijk om een leerling mee te geven dat je in jezelf moet geloven. Als je iets echt wilt dan lukt het ook. Met doorzettingsvermogen kom je écht ver.”

dE AWARD

Alle inzet van Monique is hierom ook zeker niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen december viel haar salon in de prijzen en kreeg Cosmo Hairstyling de titel Beste Leerbedrijf van 2017 provincie Utrecht. Uit ruim 600 voordrachten werd er voor elke sector een finalist geselecteerd door de SBB en tijdens de landelijke finale kwam dan ook eindelijk het verlossende woord. Monique en haar team zijn dan ook dolenthousiast en het winnen van de prijs is in de salon uitgebreid gevierd. Ook wij zijn ontzettend trots op haar prestatie en wensen Monique, haar team én leerlingen veel succes toe in de toekomst!

“Cosmo is een hele leuke en inspirerende werkplek. Je krijgt er alle kansen om door te groeien als stylist maar ook als mens.”

KOM OOK WERKEN BIJ COSMO

Ben je zelf ook enthousiast om aan de slag te gaan als stylist of leerling? Bij Cosmo zijn we altijd opzoek naar ambitieus talent! Stuur ons een mailtje naar: talent@cosmohairstyling.com t.a.v. Karlijn of neem een kijkje op onze vacaturepagina!