7 hair hacks die iedere vrouw met jaloersmakend haar kent

09 november 2015

Een gezonde, glanzende bos haar… Is dat niet de droom van iedere vrouw? Vandaag brengen we 7 hair hacks voor je in kaart die behoren tot de dagelijkse haarroutine van iedere vrouw die rondparadeert met jaloersmakende lokken.

1. ZE GEBRUIKT ALTIJD EEN HEAT PROTECTION SPRAY

Onder het gebruiken van warme styling tools komen we niet uit. Want let’s be honest: een curling iron of stijltang maakt toch wel een cruciaal onderdeel uit van onze daily hair routine. Des te belangrijker is het om iedere keer weer gebruik te maken van een spray-in heat protector. Onze favoriet? De Shine Define Spray van Sebastian.

 

2. ZE SLAAPT OP ZIJDE

Iedere ochtend wakker worden met zacht en pluisvrij haar? Zorg dan voor een zijden kussenhoes dat ervoor zorgt dat je coupe in tact blijft.

 

3. ZE HOUDT HAAR LOKKEN CLEAN EN HEALTHY

Hoewel het tegenwoordig ‘‘een ding’’ is om je haar niet te wassen, is het vooral belangrijk om naar je haar te luisteren. Het gebruik van de juiste producten voorkomt namelijk gespleten haarpunten en voorziet je haar van vocht. Gebruik shampoo vooral aan de bovenzijde van je haar, en conditioner juist vanaf de middelste sectie tot aan de punten. En nog een tip: douche niet té warm. Een te hete douche kan je lokken namelijk behoorlijk slap maken.

 

4. ZE VOORZIET HAAR KAPSEL VAN DE JUISTE DOSIS MOISTURIZER

Net als je gezicht moet worden voorzien van moisturizer (denk dagcrème) heeft ook je haar voldoende voeding nodig. En dan hebben we het niet alleen over de conditioner die je na het shampoo-en inbrengt. Ook als je geen styling tools gebruikt is het altijd van belang om je haar te voorzien van een product dat je haar beschermt.

 

5. ZE EET GEZOND EN NEEMT HAAR VITAMINES

Als het aankomt op het hebben van mooi haar, dan is het belangrijk om gezond te eten. De juiste vitamines kunnen er namelijk voor zorgen dat je haar weer glanst, groeit en bol staat van de volume. Nieuwsgierig naar deze vitamineboosters voor je haar? Kijk dan hier!

 

6. ZE LIMITEERT HAAR TIJD IN DE ZON

Dat te lang in de zon vertoeven niet goed voor de conditie van je coupe is zal misschien geen verrassing voor je zijn. Zonschade kun je tegengaan door om de dag je haar te voorzien van een leave-in conditioner of een speciaal product tegen zonneschade.

 

7. ZE LAAT REGELMATIG DE SCHAAR IN HAAR LOKKEN ZETTEN

Regelmatig je haar knippen (ja, ook als je je haar lang wilt laten groeien) is van cruciaal belang als het aankomt op gezonde, mooie lokken. Om gespleten haarpunten te voorkomen kun je het beste iedere zes tot acht weken je haar laten bijpunten.

Kun jij ook wel weer een knipbeurt gebruiken?

 

Book now!