10x healthy food voor gezond haar

14 september 2015

Wist je dat de conditie van je lokken niet alleen afhankelijk is van haarproducten, maar ook van je daily diet? En omdat Cosmo hélemaal into healthy hair is zetten we vandaag 10 hair superfoods voor je op een rijtje!

DAILY HAARBOOSTERS

Dat gezond eten van belang is voor een mooi lijntje is geen verrassing, maar dat healthy food ook de shape van je haar verbetert is niet iedereen even bewust van. Want hoe goed je je haar ook verzorgt, als je jezelf dagelijks tegoed doet aan ongezonde snacks kun je geheid rekenen op hair issues. Scroll snel naar beneden om te zien welke alledaagse haarboosters jij aan je eetroutine kunt toevoegen voor een gezonde coupe.

DE FOODS IN KAART


1. Zalmfilet – 
Dat zalmfilet goed voor je is zal geen verrassing voor je zijn. Niet alleen is zalmfilet rijk aan omega-3 vetzuren, ook is dit visje goed voor een flinke dosis vitamine B12 en ijzer. En goed nieuws: want door het regelmatig eten van dit vitaminebommetje krijg je een mooie en gezonde hoofdhuid.

2. Blueberries – Een heerlijke snack en ook nog eens extreem healthy: blueberries zijn een extreem goede bron van vitamine C en geven zowel je huid als haar een fijne oppepper.

3. Eieren – Of je ze nu bakt of kookt; eieren zijn hoe dan ook een van de beste haarboosters voor gezonde lokken. Niet alleen bevatten ze proteïne, ook zijn eitjes voorzien van biotine en Vitamine B-12.

4. Noten – Heb je even? Er is namelijk een heel breed scala aan noten die je haar in een mum van tijd een boost geven. Zo bevatten walnoten alfa-linoleenzuur, wondergoedjes die het haar in topconditie brengen. Daarnaast bevat een walnoot ook nog eens zink, dat overigens ook in cashewnoten, pecannoten en amandelen aanwezig is. Voor een gezonde hoofdhuid kun je het beste paranoten eten, die rijk zijn aan selium.

5. Green veggies – Voor een boost aan vitamine A en C kun je jezelf te goed doen aan green veggies, zoals spinazie, broccoli en snijbietjes. Deze vitamines produceren namelijk talg, wat weer fungeert als een natuurlijke conditioner voor je do.

6. Bonen – Als we het hebben over healthy food dan mogen bonen als kidney beans en linzen niet aan je wekelijkse eetritueel ontbreken. Zo bevatten deze bonen onder andere een flinke hoeveelheid zink, maar ook ijzer en biotine, die je haarconditie verbeteren en kaalheid en grijs haar tegengaan.

7. Gevogelte – Last van broos haar? Dan zijn kip en kalkoen jouw ultieme go-to’s op eetgebied.

8. Wortelen – Deze welbekende oranje vitaminebommetjes, vol met vitamine A, dragen bij aan een super gezonde hoofdhuid. Ook leuk: een paar worteltjes aan je daily diet toevoegen geeft je ook nog eens een subtiel tintje.

9. Oesters – Hoewel oesters je op meerdere fronten een boost geven, zorgt het eten van deze delicatessen ook nog eens voor flawless hair. Oesters zijn namelijk doordrenkt in zink, wat weer een krachtige antioxidant is voor een healthy hairdo.

10. Zuivelproducten – Calcium stimuleert de haargroei, en laten zuivelproducten daar nu vol mee zitten. Daarbij zitten in melk en yoghurt ook wei en caseïne, producten die poreus haar weer aansterken.

 

Wil je je haar in een klap in Hollywood shape brengen?

Kies dan voor een Olaplex treatment.