10 musthave tips voor mooi en gezond haar

15 mei 2018

Wist je dat je van het slapen op een satijnen kussen minder klitten krijgt in je haar? En dat het geheim achter mooi haar kan ook te maken heeft met de juiste voeding? Sommige haarweetjes kunnen écht een verschil maken. Dit zijn 10 super handige tips waarmee ook jij je lokken super healthy en mooi kunt houden.

Glanzend en mooi haar dat willen we allemaal wel! Toch komt hier aardig wat bij kijken. Want hoe voorzie jij jouw haar van de perfecte verzorging? En hoe laat jij je haar sneller groeien? Onze hairexperts weten het antwoord!

Tip 1. Slaap op een satijnen kussensloop

Door het slapen op een satijnen kussensloop ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je opstaat met minder klitten in je haar! Wel zo handig, toch?

Tip 2. Knip je haar elke 10 tot 12 weken

Droom jij ook van mooi vol en lang haar? Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar het beste kun je elke tien tot twaalf weken iets minder dan een halve centimeter van je punten af laten knippen. Het knippen van je gespleten haarpunten zorgt ervoor dat gespleten punten niet verder naar boven toe kunnen splijten. Hierdoor blijft je haar mooi en gezond en groeit het toch sneller!

Tip 3. Spuit geen parfum in je haar

We doen het allemaal wel eens: nog snel even parfum in je haren sprayen voordat je de deur uitstapt. Tóch kun je dit de volgende keer beter laten! Waarom? De alcohol in jouw favoriete luchtje droogt je haar extreem uit en maakt je haarkleur dof. Oeps…

Tip 4. Wacht minstens 48 uur met wassen na een kleuring

Als je net een nieuwe haarkleur hebt wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Na je bezoek aan de kapper kun je daarom het beste twee dagen wachten met het wassen van je haren. Je haren bestaan namelijk uit schubben waar de verf goed moet intrekken, door het gebruik van warm water zullen deze eerder open gaan staan met als gevolg dat er meer kleurstof wordt weggespoeld. Zonde dus! Nog een tip: was je pas geverfde haar met koud water voor extra bescherming.

Tip 5. Gebruik eens geen shampoo

Is je haar droog en pluizig? Skip dan eens het wassen met shampoo en was je haar alleen met conditioner. Shampoo droogt je haar namelijk alleen maar meer uit. Toch shampoo gebruiken? Breng deze dan vooral in bij de haarwortels en laat hierna je conditioner extra lang inwerken voor een goede verzorging!

Tip 6. Gebruik een verzorgende olie vóór het wassen van je haar

Als je lang haar hebt (tot over de schouder) dan ken je vast het probleem van droge puntjes. Deze haren zijn al een aantal jaar oud en hebben nét even wat meer verzorging nodig dan alleen het gebruik van een conditioner. Wat het goed kan gebruiken zijn vochtinbrengende oliën voordat je het haar gaat wassen. Deze oliën vullen je haar namelijk op met vetzuren en het wassen met shampoo zorgt ervoor dat deze goed in het haar worden gesloten.

Tip 7. Borstel je haar niet als het nat is

Wees lief voor je haar! En pas op met het borstelen van je lokken als je net hebt gedoucht: je haar is namelijk het meest breekbaar als het nog nat is! Voorkom schade en gespleten haarpunten en wacht tot je haren luchtdroog zijn. Begin sowieso altijd met borstelen van onderaf, dit zorgt voor minder grote klitten waardoor je minder haarverlies krijgt. Jij blij en je haren ook.

Tip 8. Gebruik conditioner alleen in de punten

Dit is vooral een handige tip voor als je fijn haar hebt. Fijn haar breekt namelijk makkelijker af en dit wordt versterkt op het moment dat je wortels droog zijn. Belangrijk is wel dat je de conditioner goed uitspoelt na afloop. Heb je juist haar wat sneller vet wordt? Breng dan de conditioner alleen in de punten aan om je haar licht en luchtig te houden

Tip 9. Eet ingredienten die goed zijn voor je haar

Eet je veel noten, eieren, spinazie of vis? Goed nieuws: deze ingrediënten zijn perfect voor het verbeteren van je haarkwaliteit! De gezondheid van je haar begint met een gezonde hoofdhuid. Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!

Tip 10. Draag je haar minder vaak los

Draag jij je haar vaak los? Grote kans dat het dan ook sneller beschadigt! Het schuurt dan namelijk langs je kleding, stoelen of muren en hierdoor kan het zijn dat je haar doffer en breekbaar wordt en minder gaat glanzen. Wissel eens af met een leuke knot, staart óf perfect voor het festival seizoen: een mooie vlecht!

GET YOUR LOOK AT COSMO

Mooi haar heeft natuurlijk ook alles te maken met de juiste cut & color. En laten wij hier bij Cosmo Hairstyling nou toevallig erg goed in zijn! Kom ook eens langs of maak je afspraak online.