Trend-alert: Money piece hair

09 oktober 2020

Dit is waarom je de money piece haarkleur trend zou moeten proberen.

Als je op de hoogte bent van de laatste trends heb je de money piece haarkleur trend vast wel eens voorbij zien komen. Op social media wordt de trend steeds meer opgepikt en zien we de mooiste looks voorbijkomen, maar wat houdt deze trend nou eigenlijk in? De money piece vloeit voort uit de jaren 90, toen waren chunky highlights een grote trend. De money piece is een kleurtechniek waarbij alleen de contouren van het haar opgelicht worden. Het effect is dus goed zichtbaar, omdat de money piece je gezicht als het ware omlijst en daarvoor hoef je maar klein gedeelte van het haar te kleuren. Een win-win situatie dus!

Daarnaast staat deze trend bijna bij iedereen, omdat je zelf kan bepalen hoe intens je het resultaat zou willen. Misschien dacht je bij de money piece aan twee sterk geblondeerde lokken, maar er is zoveel meer mogelijk dan dat. Hieronder laten we je graag zien hoe.

 

Statement look

Zoals je ziet kan je met de money piece je haar gemakkelijk een totaal andere look geven. Je kan het zo opvallend maken als dat je zelf zou willen. Ga zoals deze meiden voor een sterk opgelicht effect voor een echte statement look!

 

 

Natural sunkissed look

De money piece is ook heel natuurlijk toe te passen. Door de money piece verder door te laten blenden in het haar (face-framing) ontstaat er een sunkissed effect en lijkt het net alsof je haar door de zon is opgelicht. Ideaal dus als je geen highlights door je hele haar wilt. Daarnaast is in tegenstelling tot highlights de money piece ook nog eens budget-proof!

 

Bron: Pinterest

 

 

Pop of color

Wanneer de contouren van je haar zijn opgelicht kan je er ook voor kiezen om je money piece te laten tonen in een opvallend kleurtje. Brunettes kennen vast wel het probleem dat een opvallende toner niet altijd het intense resultaat geeft zoals dat je zou willen, daarvoor zou je het gehele haar moeten oplichten en dat heeft een grote impact op de kwaliteit van je haar. Wanneer je alleen de contouren laat oplichten kan je gemakkelijk toch die pop of color toevoegen aan je haar. Voor welke kleur zou jij gaan?

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Ben jij nu net zo enthousiast over de money piece als wij? Maak je haar weer helemaal on-trend in een van onze salons! Profiteer nu tijdelijk van de Color Deal, kies voor een mooie balayage, subtiele highlights of de money piece voor maar €99,-. Maak snel een afspraak bij jouw favoriete salon! Geldig t/m 16 november 2020. Klik hier voor meer informatie