10 tips om je haar gezond te houden

02 april 2020

We love healthy hair! Gezond haar is iets wat wij allemaal graag willen, maar ken jij genoeg haarweetjes om je haar ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te houden? Daar kom je in deze blog snel genoeg achter! Met de volgende 10 handige tips houd je je haar mooi en gezond:

Tip 1: Let op wat je eet en drink!  

De verzorging van je haar begint van binnenuit, daarom is het belangrijk om te letten op je voeding. Zoals we in ons vorige blog – “Is jouw haar echt gezond?” – al schreven, worden je haarwortels gevoed door de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Drink daarom 1,5 tot 2 liter water per dag en eet gezond om je haar soepel en glanzend te houden! 

Tip 2: Geef je hoofdhuid regelmatig een massage 

Naast dat het geven van een hoofdhuidmassage lekker ontspannend is, is het ook goed voor de doorbloeding en zorgt het ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd. Dus verwen jezelf met een lekkere hoofdmassage (of laat je partner het doen!).  

Tip 3: Draag je haar vaker vast 

Wanneer je je haar vaak los draagt is de kans groot dat het sneller beschadigd, het er doffer uit gaat zien en breekbaar wordt. Dit komt doordat het dan bijvoorbeeld langs je kleding, de muur of de stoel waar je op zit schuurt. Draag je haar dus regelmatig in een knot of een vlecht, op deze manier is er minder oppervlakte van het haar dat beschadigd kan raken. Maak je knot of vlecht niet te strak, dit is niet zo prettig voor je haarwortels. En gebruik een elastiekje – zoals die van Invisibobble-  dat je haar niet beschadigt 

Tip 4: Slaap op een satijnen kussensloop 

Een satijnen kussensloop vermindert de kans dat je haar afbreekt, doordat deze kussensloop voor minder wrijving zorgt wanneer je slaaptHierdoor sta je ‘s ochtends op met minder klitten en blijft je haar mooier, ideaal toch! 

Tip 5: Ga regelmatig naar de kapper voor een knipbeurt 

Regelmatig naar de kapper gaan voor een knipbeurt is het beste wat je kunt doen als je wilt genieten van mooi, vol en lang haar. Door regelmatig je haren te laten knippen, we raden 1 keer in de 6 weken aanvoorkom je dat gespleten haarpunten verder naar boven toe splijten. Zo blijft je haar gezond en groeit het sneller. 

Tip 6: Was je haar niet te vaak 

Wist je dat veel mensen hun haar te vaak wassen, waardoor het juist beschadigt? Wanneer je je haar te vaak wast, laten de agressieve reinigingsmiddelen in je shampoo je haar uitdrogen, waardoor het beschadigtProbeer er daarom een paar dagen tussen te laten voordat je je haar weer wast. In het begin zal je last krijgen van vettig haar, maar gelukkig bestaat daar droogshampoo voor en is je vettige haar dan minder zichtbaar. En wees niet bang! Je haar went vanzelf aan deze nieuwe routine en zal uiteindelijk minder snel vet worden. 

Tip 7: Spuit absoluut geen parfum in je haar! 

Misschien is het een gewoonte van je om je parfum ook op je haar te spuiten, maar wij raden je aan dit niet te doen! De alcohol in jouw favoriete luchtje zorgt er namelijk voor dat je haar extreem uitdroogt en je haarkleur doffer wordt. Zonde! 

Tip 8: Was je haar met lauw water 

Kan jij ook zo genieten van een heerlijke warme douche? Dat begrijpen wij, het is alleen niet zo goed voor je haar en kan het je haar na een tijdje zelfs beschadigen. Wellicht heb je wel eens het advies gelezen om je haar te wassen met koud water? Dat zou inderdaad nog beter zijn, alleen ontvet koud water je haar weer niet zo goed. Daarom dat wij je aanraden om je haar te wassen met lauw water en het op het einde eventueel uit te spoelen met koud water, dat geeft je haar een glanzende look. 

Tip 9: Gebruik regelmatig een haarmasker 

Je hebt verschillende soorten haarmaskers die allemaal een andere functie hebben. Om je haar gezond te houden, kan je het beste een voedend masker gebruiken. Dit masker zorgt voor een diepe conditioning en is goed voor beschadigd en/of dof haar. Het maakt je haar gezond, dik en geeft je haar een mooie glans. Het is voldoende om één keer per twee weken gebruik te maken van een voedend haarmasker. 

Tip 10: Dep je haar droog in plaats van wrijven 

Nadat je je haar hebt gewassen heb je automatisch de neiging om je haar droog te wrijven met een handdoek. We raden je aan om hier snel mee te stoppen! Door het wrijven gaan de haarschubben openstaan en breekt je haar sneller af, zonde! Het is beter oje haar droog te deppen en hierbij gebruik te maken van een microvezel handdoek of oud shirt, in plaats van een gewone handdoek.  

Met deze 10 tips kan je aan de slag om gezonder haar te krijgen. Was je helemaal op de hoogte of heb je tips gelezen die je nog niet kende? Laat het ons weten!