Selfcare for your hair

04 januari 2022

Een agenda vol met werkafspraken en sociale verplichtingen. We proberen vaak meer dan 24 uur in een dag te stoppen. Vergeet niet hoe goed het is om ook even een moment voor jezelf te hebben. We hebben 4 self care tips voor thuis op een rij gezet, om jezelf en je haar extra verzorging en liefde te geven.

Slaap met een haarmasker

Een haarmasker is erg goed voor je haar, zeker als je het regelmatig gebruikt. Dit kost 15 minuten extra tijd  in je douche-routine, maar daar is een oplossing voor. Je kunt het haarmasker namelijk ook perfect laten intrekken door er een nachtje mee te slapen. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook heeft het masker daardoor de tijd om nog beter in je haar te trekken.

Dit is hoe je het doet:

Borstel je haar door en breng vervolgens je favoriete haarmasker aan over de lengtes van je haar bijvoorbeeld Repair Mask van Cosmo Hair Essentials. Spoel het masker de volgende ochtend uit en was daarna je haar zoals gewoonlijk. Droog en stijl je haar en geniet van super silky en healthy hair!

 

 

Scalp massage

Geef je hoofdhuid een massage. Dit kan tijdens het wassen van je haar met shampoo of gewoon zomaar. Een hoofdhuidmassage is erg goed voor de doorbloeding van je hoofdhuid. Door de massage krijgt je hoofdhuid meer zuurstof, waardoor je haargroei gestimuleerd wordt.

Hoe werkt het?

Gebruik beide handen tijdens het masseren. Maak bewegingen met je vingertoppen in de vorm van kleine cirkels. Doe dit zo’n 5 a 10 minuten. Voor extra ontspanning kun je ook je voorhoofd en wenkbrauwen masseren.

Haarmasker maken van natuurlijke oliën

Wist je dat natuurlijke oliën heel erg goed zijn voor je haar? Hiervan kun je zelf een oliemasker maken en dit zorgt voor super healthy en shiney hair! De beste oliën voor je haar zijn: Argan-olie, Castor-olie en Jojoba-olie. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist.

Hoe maak je het masker?

Dit is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, pak de oliën en doe van elke soort een eetlepel in een bakje. Je kunt ook één soort olie gebruiken. Meng deze vervolgens goed door elkaar en breng het aan op droog haar, met name in de lengtes van je haar. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten inwerken en was je haar goed uit. Je haar zal er niet vettig van worden als je de olie goed uitwast. 

Verzorg je haar met een leave-in 

Na het douchen zijn veel mensen vaak geneigd om hun natte haar door te kammen en het op te laten drogen aan de lucht. Neem een keer een momentje voor jezelf en besteed nog wat extra aandacht aan je haar na het douchen en je zult zien dat je haar er van opknapt!

Neem bijvoorbeeld een leave-in spray (bijvoorbeeld de Cosmo Leave-In spray) en gebruik een föhn om je haar te drogen.  Je haar zal er veel mooier uitzien nadat je het gedroogd hebt. 

Wil je nou een momentje voor jezelf pakken? Dan zijn dit 4 gemakkelijke tips om jezelf en je haar echt een boost geven!