Opgelet: 10 tips om je haar mooi te houden tijdens de zomer!

24 juni 2019

Tijdens de zomer heeft je haar a little extra love nodig. Zon, warmte, zoutwater en chloor hebben allemaal effect op de gezondheid van je haar. We willen allemaal natuurlijk die gezonde stralende lokken waar we zo van houden, maar hoe? Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet en je vindt ze hier!

It is summer baby!

En dat betekent zon, zwemmen en tropische temperaturen! Niet alleen je huid is kwetsbaar in de zomer maar wat dacht je van je haar? Het is belangrijk dat je je haar extra verzorgd in de zomer om schade te voorkomen. Hoe je dat moet doen? We keep it simple en hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet!

1

Let op de tijd wanneer je in de zon gaat. Net als met je huid is het voor je haar belangrijk om tussen 12.00 en 15.00 uur de volle zon te vermijden. Ga even onder een parasol liggen of bestel een lekker drankje aan de bar in een toffe strandtent.

2

Een echt mode musthave voor je haar is een hoed! Met dit fashion item blijft je haar maar ook je hoofdhuid beschermd én zie je er fabulous uit! Ook heb je minder kans op een zonnesteek.

3

Als je je haar vast draagt in bijvoorbeeld een knot of een vlecht is er minder oppervlakte van het haar dat beschadigd raakt. Houd de knot of vlecht wel luchtig, dit is prettig voor je haarwortels.

4

Maak voordat je haat zwemmen je haar eerst goed nat. Zo hebben chloor en zeewater minder kans om door te dringen in je haar

5

Spray voor je haat zwemmen een leave-in conditioner in je haar zoals een Potion 9 van Sebastian. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten waardoor chloor en/of zout moeilijker in het haar dringen.

6

Spoel na het zwemmen je haar extra goed uit met schoon water. Zo voorkom je dat er chloor of zout resten achter blijven in het haar. Door alles goed uit te spoelen is de kans op haarbeschadiging kleiner.

7

Gebruik haarproducten die extra beschermen tegen de zon, zee en het zwembad, zoals Olaplex no 6. of Fuente Rhassoul Leave-in conditioner. Hierin zitten UV-filters en deze filters beschermen je haren tegen UV-straling.

8

Ga je voor een langere tijd op vakantie? Gebruik dan je haarmasker vaker dan 1x per week. Slaap ook gerust met het masker in je haar. Hierdoor heeft het masker goed de tijd om zijn werk te doen.

9

Verzorg je haar van binnen uit. Let daarom op wat je eet en drinkt. Drink bij voorkeur 1,5 tot 2 liter water per dag. Eet dagelijks zuivelproducten voor proteinen. Vlees, vis en groenten voor mineralen. En fruit voor de vitamine.

10

Ga je alleen even afkoelen en geen baantjes trekken? Blijf dan met je hoofd boven water. Hoe minder vaak je haar nat wordt, hoe beter.

Summer is for making memories

Met deze 10 tips kun je je dan ook volledig hierop focussen! Heb je nou toch nog meer advies nodig of wil je gewoon een nieuwe look voor de zomer? In de salon staan we voor je klaar! Zien we je snel? Boek dan snel een afspraak!