How to make: the beste 'hair' selfie

27 januari 2020

Je loopt de salon uit en je straalt met je nieuwe look. Time to make a selfie! Maar hoe doe je dat nou het beste, zodat je nieuwe haar goed zichtbaar is? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

How to get the best hair selfie? De beste tips lees je hier!

  1. Zorg voor het juiste licht! Dit is met stip op 1 het aller belangrijkst. Daglicht werkt het best, zodat je de werkelijke kleuren van je haar goed vast kunt leggen. Mocht het daglicht niet helemaal meewerken, maak dan gebruik van een ringlamp voor op je telefoon.
  2. Kies de juiste hoek. Iedereen heeft een beste kant, rechts of links. Kies jouw beste kant oftewel hoek. Een foto met je hoofd schuin naar links of rechts zorgt er namelijk voor dat je niet een plat hoofd krijgt op de foto.
  3. Show your hair. Om zowel je gezicht als je haar goed te kunnen zien is van belang dat je je haar naar voren brengt. Laat je haar vanaf de voorkant of zijkant zien.
  4. Let op de achtergrond. Bij een selfie wil je focus op je gezicht en haar. Zorg daarom dat je achtergrond niet rommelig is of teveel gebeurt. Extra handig om dit te voorkomen is de portret-stand op je telefoon. Dit maakt de achtergrond wazig zodat dit niet de aandacht krijgt. Let wel op dat alleen de achtergrond wazig wordt en niet ook een deel van je haar.
  5. Gebruik geen filter. Wil jij je foto net wat meer laten eruit laten springen? Maak dan geen gebruik van een filter! Gebruik een app waarbij je kan spelen met de kleurbalans. Met een filter krijg je namelijk snel dat je haarkleur niet oogt wat het in werkelijk is en ziet er daardoor onnatuurlijk uit.

Ben jij helemaal tevreden met je selfie? Deel dan nu jouw nieuwe look en gebruik #cosmohairstyling bij je Instagram bericht en zie jouw foto terug op ons lookbook op onze website!

“Shoot it, tag it, post it and share your look!”