Dit moet je weten over gekleurd haar

14 oktober 2016

Natuurlijk blond, brunette of diep rood? Met de komst van een nieuw seizoen kennen we allemaal het kriebelende gevoel om eens iets totaal anders te proberen met onze look. Gelukkig kun je eindeloos variëren als het aankomt op het kleuren van je haar. Lees hier alle ins en outs van het kleuren zodat jouw lokken ook na een intensieve behandeling blijven stralen!

De do’s en don’ts van het kleuren

Zoveel verschillende kleuren en kleureffecten, zoveel verschillende behandelingen. Ga voor de beste verzorging en kies een kleur die past bij je looks en haartype. Wil je toch eens iets totaal anders? Niets is onmogelijk met de juiste kennis en advies. Bedenk echter wel dat een kleur die compleet afwijkt van je natuurlijke haarkleur lastiger is om bij te houden. Voorkom beschadiging door een intensieve kleurbehandeling met de juiste verzorging van je haar. Mooi gekleurde lokken verdienen het om gezien te worden en zo lang mogelijk mooi te blijven. Hoe je dit het beste kunt aanpakken lees je in deze adviezen van onze Cosmo Color Experts.

Voor het kleuren

Laat je van tevoren goed adviseren door een professional over welke haarkleur het beste bij je past. Kijk hierbij naar de huidige kwaliteit van het haar, het kleurresultaat is hiervan namelijk ook afhankelijk. Verzorg hierom je haar van te voren goed met herstellende en beschermende producten. Logischerwijs is een tint die erg afwijkt van je originele haarkleur lastiger bij te houden dan een kleur die valt binnen het spectrum van je natuurlijke haarkleur. Binnen een paar weken kan het gaan uitgroeien en de originele kleur kan veranderen in een andere tint. Hierom is het veiliger een kleur te kiezen die binnen het spectrum van je eigen natuurlijke haarkleur valt. Zo blijft je look langer mooi en houdbaar. Laat je adviseren over de beste behandeling en wees niet bang om te investeren in je haar. Een goede kleuring is langer houdbaar en op de lange termijn een duurzamere keuze.

Tijdens het kleurproces

Het kleuren is een proces wat gepaard gaat met geduld, geduld en nog eens geduld. Hoe lang een kleurproces zal duren hangt af van de gekozen kleur, verftechniek en kwaliteit van het haar. Ga je voor het mooiste resultaat dan kun je het beste kiezen voor een kleuring met een laag waterstofperoxide gehalte. Het proces duurt dan wel langer maar het is minder schadelijk voor het haar.

Bij Cosmo werken we met Olaplex, dit kan een namelijk perfecte toevoeging zijn voor je kleuring. In tegenstelling tot ‘‘normale’’ haarverf en kleuringen zorgt Olaplex ervoor dat zwavelverbindingen in het haar aan elkaar gehecht worden. Het resultaat? Buitengewoon sterk, glanzend, maar bovenal super gezond haar waarbij haarbreuk kan worden voorkomen. Echter kan een enkele Olaplex behandeling niet altijd een uitkomst bieden voor zwaar beschadigd haar. Hierom kan er worden gekozen voor een Olaplex herstelbehandeling, een stappenplan in samenspraak met de stylist waarbij er kan worden toegewerkt naar de gewenste kleurbehandeling.

Wees ook voor dat je aan de kleuring begint voorbereidt op de kleuren die tijdens het proces bereikt zullen worden. Geel, Oranje en rood zijn tinten die je bijvoorbeeld vaak tegenkomt bij een ontkleuring. Gaat je bijvoorbeeld van zwart naar een blonde kleuring? Dan wordt het haar altijd eerst rood, dan oranje en als laatste geel voordat het gewenste resultaat wordt bereikt. Met de juiste kennis, en die hebben onze Cosmo Color experts, kun je daar prima mee overweg.

Na het kleuren

De naverzorging van je haar is erg belangrijk om je haar mooi en gezond te houden in de periode na de behandeling. Investeer in kleur beschermende producten zoals bijvoorbeeld een shampoo en conditioner speciaal voor jouw haarkleur zoals de Wella Color Recharger. Producten vrij van ammonia die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar zorgen ervoor dat de tint helder blijft en laten je lokken glanzen. Er zijn veel shampoos en conditioners die het haar snel uitdrogen en de kleur doen vervagen. Bij Cosmo hebben we verschillende producten waarmee je zelf je kleur mooi kunt houden. Het fijne is dat je hiermee ook garantie hebt op jouw haarkleur. Zo werken wij bijvoorbeeld met Color Fresh, een behandeling die gemakkelijk thuis is uit te voeren om je kleurresultaat optimaal te behouden tussen professionele behandelingen door. Het geeft een opfrissing die de kleur weer naar de oppervlakte brengt en een doffe of gele gloed in de kleuring tegen gaat. En wij hebben goed nieuws: nu tijdelijk krijg je Color Fresh gratis bij een Total Cosmo Color!

Bij Cosmo zijn al onze stylisten Color Skilled ® certified. Hierom organiseert Cosmo diverse Color Events waarbij persoonlijk en uitgebreid kleuradvies centraal staat. Hierom krijg je in de week van 17 t/m 22 oktober een volledige basiskleur, kleureffect, Olaplex behandeling en Cosmo Touch-up voor maar €99! Lees hier meer over deze actie en meld je aan voor een event bij jou in de buurt.