Zó gebruik je zilver shampoo

21 juni 2018

Met een goede zilvershampoo geef je blond, grijs of wit haar een mooie koele gloed. Tijdens de zomer is dit geen overbodige luxe: het kan namelijk zijn dat je lokken geel uitslaan door de zon! Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor het gebruik van zilvershampoo waarmee jij je haarkleur mooi kunt houden.

De handigste tips & tricks

Heb jij (geverfd) blond of assig haar? Dan ben je vast bekend met zilvershampoo. Dit product is paars/blauw van kleur en zorgt ervoor dat ongewenste gele pigmenten uit je haar verdwijnen. Ook is dit product zeer geliefd om populaire grijstinten in je haar te krijgen. Hoe je dit geweldige paarse goedje het beste kunt gebruiken leggen wij graag aan je uit!

Hoe werkt het?

Een zilvershampoo is een shampoo met blauwe én paarse pigmenten, de perfecte tegenhanger van gele en oranje tonen. Door deze shampoo even te laten intrekken in je haar zal de tint van je haar koeler worden.

Hoe gebruik je het?

Je gebruikt zilvershampoo op nat haar en masseert het door je haar net zoals je dat doet met gewone shampoo en laat hem nét iets langer intrekken. Spoel je haar vervolgens uit en zorg dat alle shampoo is verdwenen. Gebruik vervolgens een verzorgend masker of conditioner om je haar weer zacht en soepel te maken en style je haar zoals je dit gewend bent.

Hoe lang laat je zilvershampoo intrekken?

Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je zilvershampoo ongeveer 1 tot 5 minuten laten zitten. Wil je juist wel een paarse tint in je haar dan kun je de shampoo langer laten intrekken (tot 10 minuten).

Hoe vaak gebruik je zilvershampoo?

Dat is voor elke haarkleur anders. Voor een grijze tint kun je de zilvershampoo 2 of 3 keer per week gebruiken. Wil je enkel een warme gloed neutraliseren? Dan adviseren wij om dit één maal per week te gebruiken. Voor de andere wasbeurten kun je een shampoo gebruiken speciaal voor gekleurd haar zoals de Color Ignite Shampoo van Sebastian.

Kun je zilvershampoo gebruiken op donker haar?

Op bruin haar heeft zilvershampoo een minimaal effect. Wil je toch je bruine haar mooi koel houden dan raden wij aan om de Wella Color Recharge shampoo Cool Brown eens te proberen!

Hoe gebruik ik zilvershampoo op beschadigd haar?

Merk je dat je haar droog aanvoelt na het gebruik van zilvershampoo of wil jij je beschadigde haren nog beter verzorgen? Gebruik dan ook eens een zilverconditioner of masker met verzorgende ingrediënten. Hiervoor is de Wella Color Recharge Cool Blonde Conditioner de een perfecte toevoeging.

Wordt je haar paars van zilvershampoo?

Gebruik de zilvershampoo op de juiste manier en je hoeft hier echt niet bang voor te zijn. Als je het te lang laat intrekken kan er een paarse gloed ontstaan, deze verdwijnt weer na ongeveer 2 wasbeurten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een goede zilvershampoo?

De perfecte zilvershampoo is voor ieder haartype anders. Bij Cosmo Hairstyling hebben we een divers aanbod adviseren wij graag welke shampoo het beste bij je past. Zo kom jij koel en mooi gekleurd de zomer door!

Neem contact op met je salon of maak online een afspraak.