Wat doet een toner met je haar?

23 juli 2019

Waarschijnlijk heb je het begrip “toner” vaker voorbij horen komen wanneer je bij ons in de salon zat. Maar wat is een toner nou eigenlijk en wat doet het voor je haar? Wij vertellen je hier alle informatie over een toner en waarom het echt een pré is voor je haar!

Yes, I dyed my hair

En dat betekent heel vaak dat er een toner door je haar heen gaat! Maar waarom wordt dit eigenlijk gedaan, wat doet zo’n toner dan? Wij vertellen je graag alles over een toner en waarom het zo belangrijk is. Onze gedachten rondom de toner… je leest ze hier!

Dyed hair is such a commitment

I’m practically married to my toner. En dat is echt zo! Maar wat is zo’n toner? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Vaak heeft je licht geverfde haar na een tijdje een opfrisser nodig. Dit omdat er tonen in je haar zitten die je er niet in wil hebben. Denk hierbij aan blond haar dat geel of oranje wordt.

Toners zijn als het ware kleurpigmenten die een laagje leggen om het haar. Aangezien het een laagje betreft en je het dus niet inkleurt is het daarom niet mogelijk om een hele kleur verandering te doen met alleen een toner. Een toner is dan ook niet grijsdekkend en was je er na een tijdje weer uit.

Toner of toch een spoeling?

Eigenlijk kennen we een kleuring die je uit kunt wassen als een spoeling. Maar wat is dan het verschil tussen deze twee? Kleurspoelingen heb je in allerlei verschillend kleuren en hiermee kun je je haar vaak donkerder kleuren. Je geeft je haar dus een extra kleur.

Net als spoelingen zijn toners zoals eerder beschreven ook pigmenten die een laagje over het haar leggen. Het verschil zit hem in de kleuring. Met een spoeling maak je het haar donkerder en met een toner geef je alleen je huidige haarkleur een boost of meer karakter en neutraliseer je ongewenste tonen.

The difference

Toners geven dus karakter. Blonde kleuren kun je bijvoorbeeld omtoveren naar een grijsblonde look, zandblonde look of juist rosé blond. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met een toner je eigen haarkleur iets op te lichten waardoor je eigen haar mooi blend met bijvoorbeeld highlights!

Wash it baby

Omdat je een toner in principe uit je haar wast met je dagelijkse routine adviseren wij je om eens in de 6 weken een toner door je haar te doen. Om deze manier houd je je kleur optimaal en kun je veel langer genieten van je geverfde lokken.

Bij Cosmo hebben we nu daarom de Healthy Summer Hair deal. Lees onze andere blog voor meer info over deze deal en hopen je snel te zien in een van onze salons!