Slechte gewoontes voor je haar

16 november 2016

Door de jaren heen sluipen soms slechte gewoontes ons dagelijks leven in. Heb je er wel eens over nagedacht dat elastiekjes je lokken kunnen beschadigen? En dat het gebruik van de juiste borstel je haarkwaliteit helpt te verbeteren? Hier zijn een aantal slechte haargewoontes die je de volgende keer beter kunt laten.

Verkeerde borstel

Een goede haarborstel is super belangrijk als het aankomt op de gezondheid van je haar. De structuur van de borstelpinnen en materiaal zijn bepalend voor het behoud van de gezondheid van je haren, kies hierom een borstel die past bij jouw haartype. Voor fijn haar is een borstel met varkenshaar de beste keuze, heb je juist dik haar; kies dan voor een borstel met synthetische haartjes.

Borstelen vanaf de bovenkant

Begin met het uitborstelen van je haar altijd onderaan. Als je van boven naar beneden borstelt zullen de klitten groter worden omdat ze worden verschoven. Kam nooit te hard en ook is het beter voor je haar om pas te beginnen als je lokken volledig zijn opgedroogd.

Te warm föhnen of stijlen

Nat haar is extreem kwetsbaar, pas hierom op met borstelen en föhnen als je het droog wilt maken. Wrijf het haar eerst handdoekdroog en begin dan pas met verwarmen. Wanneer je een stijltang of föhn op het maximale warmteniveau instelt beschadig je de beschermende hydraterende laag in je haren; test de warmte van de föhn daarom eerst even op je huid van je handen. Is de warmte goed te verdragen? Dan kun je aan de slag!

Te strakke elastiekjes

Pas op met strakke elastiekjes in je haar, zeker de dunnere varianten kunnen je lokken snel doen breken. Gebruik deze daarom zo min mogelijk of kies voor wat bredere elastiekjes die minder druk zetten.

Vlechten met nat haar

Wacht met het vlechten van je haar tot dit volledig is opgedroogd. Want als je nat haar in een strakke vlecht doet kan het beschadigen. Nat haar is namelijk elastischer dan droog haar, tijdens het vlechten rekken de haren uit en kunnen ze niet meer terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Geen producten gebruiken

Het is niet voor niets een van de meest genoemde adviezen voor haar wat vaak wordt geföhnd: kies voor een goed warmte beschermend product wat de hoofdhuid hydrateert en een beschermende laag vormt voor je lokken. Gebruik bijvoorbeeld eerst de Sebastian Potion 9 Lite in de lengtes en punten. Doordat de potion extra licht is, wordt je haar nóg minder verzwaard. De botanische ingrediënten beschermen en voeden je haar, waardoor het gezonder wordt en makkelijker te stylen is. Het krijgt zijn oorspronkelijke conditie weer terug. Gebruik hierna Sebastian Volupt Spray voor bescherming, volume en extra body.

Je haar niet bijpunten

Als je lang haar hebt en wil houden is het bijpunten van je haar misschien geen must. Maar ook al laat het haar maar een beetje knippen maakt dit een groot verschil voor je lokken! Eens in de twee maanden naar de kapper is een echte aanrader om je haren gezond te houden.

Teveel product gebruiken

Wanneer je veel product in je haar smeert ontdoe je de lokken van haar natuurlijke oliën en verliest je haar volume. Geen goed idee dus! Gebruik producten vooral in de punten, vanaf ongeveer het midden van het haar. Hierdoor heeft het een voedende werking en zal het je kapsel niet verzwaren.

Bij Cosmo vinden we gezond haar erg belangrijk, hierom staan we altijd voor je klaar met het beste advies. Boek vandaag nog je afspraak online!