Pre-poo: de nieuwste beauty trend

18 oktober 2017

Ja, je hebt het goed gelezen. En waar je nu ook aan denkt, het heeft toch écht met de nieuwste beauty trend te maken! Pre-poo staat voor pre-shampooing, oftewel het ritueel wat je uitvoert vóórdat je begint met het wassen van je haren. Benieuwd naar hoe jij jouw lokken ultiem kunt verzorgen? Wij leggen het aan je uit.

PRE-POO?

Pre-pooing is al jaren een populair beauty ritueel voor vrouwen met bijvoorbeeld kroes haar. Nu anno 2017 is het voorbehandelen van je haar voordat je begint met shampoo steeds populairder aan het worden. Beautyblogs en website hebben deze trend al opgepakt en online verschijnen nu ook de handigste how-to’s. Maar waarom is dit zo populair en hoe zorg je ervoor dat je lokken ook intens worden gevoed?

HOW TO

Het begint allemaal met het aanbrengen van een verzorgende conditioner, crème of olie op droog haar voordat je begint met het wassen van je haren. Verdeel het product over de lengtes van het haar en laat dit minimaal 15 minuten (of in sommige gevallen zelfs een uur) inwerken om je haar intens te voeden. Is je haar zeer droog en beschadigd? Dan kun je er ook voor kiezen om deze treatment de avond van tevoren al aan te brengen. Handige tip: pak je haar in met een douchecap zodat je kleding schoon blijft. Door de warmte die dan ontstaat kan de pre-poo ook nog eens extra goed zijn werk doen!

Nadat je de pre-poo volledig is ingewerkt spoel je het onder de douche goed uit en was je je haren vervolgens met shampoo. Deze methode kun je één keer in de week toepassen om je lokken gezonder en een stuk glanzender te maken. De pre-poo zorgt er namelijk voor dat je haar vocht vasthoudt en zijn natuurlijke oliën kan behouden!

OLAPLEX : Dé perfecte pre-poo

Pre-poo kun je op een heleboel verschillende manieren toepassen. Gebruik bijvoorbeeld kokosolie, avocado of olijfolie of mix deze allemaal door elkaar. Wil je dit toch liever professioneler aanpakken? Dan hebben wij de gouden tip! Met Olaplex nr.3 kun jij je lokken namelijk dé perfecte verzorging geven. Dit goedje staat erom bekend je lokken van binnenuit te herstellen en intens te voeden. Gebruik deze treatment eens per week op droog haar en laat dit vervolgens lekker lang inwerken. Bij Cosmo scoor je dit product voor €32,50 in de salon.

Wil je liever voor een totale herstelbehandeling gaan van je lokken? Kies dan voor de super relaxte Olaplex herstelbehandeling bij Cosmo. Nu tijdelijk kost deze treatment tegen droog en beschadigd haar maar €25. Lees er hier alles over en maak snel een afspraak in een van onze salons!