Meer haaruitval tijdens de herfst? Dit is de oplossing!

29 oktober 2019

Merk jij ook dat je meer haar verliest nu het najaar echt is begonnen? Je bent niet de enige! Veel vrouwen hebben hier last van. Dit komt omdat je haar in de zomermaanden sneller groeit door het zonlicht, dit zorgt er dus voor dat je in de herfst meer haar verliest. Erg vervelend, daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld die dit kunnen verminderen!

Hair Everywhere

Don’t worry, meer haaruitval in het najaar is niet iets om je zorgen over te maken. Het is een natuurlijk proces waar je helaas niks aan kunt doen. Maar je kunt het natuurlijk wel proberen te verminderen en daar willen wij je graag bij helpen.

Tip 1

Wees extra lief voor je haren en borstel het niet te hard. Op deze manier laten je haren nog eerder los en ontstaat er dus meer haaruitval. Dat is precies wat we niet willen!

Tip 2

Zorg ervoor dat je genoeg ijzer binnen krijgt. IJzer is namelijk een voedingsstof wat je haar gezond houdt. Een ijzertekort kan er dus voor zorgen dat je haren sneller uitvallen. De beste manier om dit binnen te krijgen is om voldoende vlees en vis te eten!

Tip 3

We weten dat deze tip wat lastiger is, maar probeer het gebruik van hittetools zoals föhns of stijltangen te vermijden of te verminderen. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar sneller afbreekt. Als je wel hittetools gebruikt, doe dit dan op de laagste stand en met een product die je haar beschermd tijdens het gebruik.

Tip 4

Laat regelmatig je haarpunten knippen. Dit zorgt ervoor dat je haar niet verder splijt of afbreekt, hierdoor krijgt het de kans om goed en gezond te groeien. Je zal dus niet zo snel merken dat je haar dunner wordt door de haaruitval omdat je haar ook weer aan het groeien is!

Tip 5

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar vermijd stress. Dit is namelijk niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je haar! Probeer je daarom te ontspannen als je een drukke dag hebt gehad, bijvoorbeeld met yoga of ademhalingsoefeningen.

Tip 6

Geef je haar wat liefde met een haarmasker. Dit geeft je haar de juiste voeding en dat is precies wat het nodig heeft in deze tijd van het jaar! Daarnaast zorgt het ook voor een extra mooie glans.

Tip 7

Ook buiten heeft je haar bescherming nodig en een muts kan hiervoor zorgen! Door de koude en droge lucht is je haar extra kwetsbaar en breekbaar. Een muts geef dan precies de juiste bescherming en dit houdt je hoofd lekker warm. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook fashionable uit

Tip 8

Niets is zo lekker als een warme douche. Toch richt dit meer schade aan dan je denkt! Lauw douchen is beter omdat dit minder schade aan je hoofdhuid geeft en het voorkomt daarnaast dat je haar en hoofdhuid uitdroogt. Wil je nog meer glans in je haar? Spoel het dan uit met koud water.

Autumn Ready

Hopelijk kun je er met deze tips weer tegenaan deze herfst! Wil je je haar liever door een professional laten verzorgen? Dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht voor diverse behandelingen. Kom snel eens langs in een van onze salons of boek nu online je afspraak!