Deze powerfoods houden je haar gezond + paasrecept!

08 april 2020

Komende periode staat healthy hair en selflove bij Cosmo in de spotlight en omdat we nu toch thuis moeten blijven, kunnen we dan maar beter iets gezond eten wat ook goed is voor de gezondheid van ons haar!

Welke voedingsmiddelen zijn goed voor je haar en waarom?

In onze vorige blog gaven we je 10 tips om je haar gezond te houden. Een van de tips is het eten van gezonde voeding. Waarom dit bijdraagt aan gezond haar, lees je hier. In deze blog vertellen we alles over welke superfoods goed zijn voor gezond haar en delen we een aantal lekkere recepten voor een paasontbijt met je!

Superfood 1: Quinoa bevat veel eiwitten, en zoals je in onze vorige blog hebt gelezen, zijn eiwitten belangrijke voedingsstoffen voor de haarwortels. Het stimuleert de haargroei, maakt het haar sterker en maakt het haar zacht en makkelijk te kammen. De proteïnes en aminozuren die aanwezig zijn in quinoa zijn goed voor de bescherming en versterking van het haar.

Superfood 2: Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en de vitamine A, E en C. Dit vitaminerijke voedingsmiddel geeft de hydratatie en bloedcirculatie een boost! Op deze manier krijgt het haar voedzame stoffen binnen vanuit de haarwortel en groeit het dus sneller.

Superfood 3: Avocado is een bron van vitamine B en E. Voor mensen die last hebben van haaruitval kan het helpen om meer avocado te eten. De vitaminen in de avocado houden het haar sterk en hiermee voorkom je haaruitval.

Superfood 4: Eieren zitten bomvol proteïnen, die dus worden gezien als de bouwstoffen van ons haar. Wanneer je een tekort aan proteïnen hebt, zie je dit ook terug in je haar; het wordt dan erg dun, zwak en droog. Zorg dus dat je genoeg proteïne binnen krijgt, bijvoorbeeld door eieren te eten. Ook zorgen eieren voor een perfecte glans in je haar, wie wil dat nou niet?

Superfood 5: Pindakaas is goed tegen haaruitval en versterkt de conditie van de hoofdhuid. Heb je last van haaruitval, dan kan dit komen doordat je een tekort hebt aan zink. Zink is een mineraal wat je lichaam zelf niet aan kan maken, daarom moet je het binnen krijgen via je voeding. In pindakaas zit veel zink, ideaal dus.

Superfood 6: Spinazie bevat veel ijzer en vitamine A en C. Deze vitamines heeft ons lichaam nodig om talg te produceren. Talg kan je zien als een natuurlijke conditioner voor je haar. Het eten van spinazie stimuleert de aanmaak van talg en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.

Zo verwerk je deze superfoods in je healthy paasontbijtje

Nu is de vraag, hoe maak je een healthy paasontbijtje met deze superfoods erin verwerkt? Wij hebben een aantal heerlijke recepten voor je verzameld.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eieren te combineren met spinazie en een heerlijk spinazie-omelet te maken. Makkelijk te bereiden en ook nog eens goed voor je haar! Ben je gek op geitenkaas? Dan kan je dit er ook aan toevoegen. Bekijk hier het recept.

Ben je gek op avocado? Dit kan je ook heerlijk combineren met een eitje! Wat dacht je van een gepocheerd ei met avocado? Gepocheerde eieren doen het altijd goed met Pasen. Voor de ingrediënten en voorbereiding kun je klikken op de deze link. Eventueel ook lekker met zalm!

Yummy! Ben jij een pannenkoeken liefhebber, dan is dit recept echt wat voor jou. Heerlijke American pancakes met blauwe bessen! Erg makkelijk om voor te bereiden en perfect om een insta worthy stapel van te maken voor je paasontbijt! Zo maak je de pancakes.

Een power ontbijtje komt altijd goed van pas! Een heerlijk ontbijtje om de dag goed te beginnen, is dit ontbijt van quinoa. Je kan van te voren de quinoa koken en er s’ochtends fruit naar keuze aan toevoegen. Bekijk hier het recept.

Ga jij een van deze ontbijtjes maken? Wij zouden het leuk vinden als je jouw ontbijtje deelt en ons @Cosmohairstyling tagt in je foto!

Alvast fijne paasdagen!