Brand new salon: Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn

29 augustus 2018

Afgelopen maand beleefde Evelien Verbiesen de vliegende start van haar nieuwe Cosmo salon in Utrecht Leidsche Rijn. Wat ooit begon als een droom van het runnen van een eigen salon met veel personeel groeide uit tot het hebben van maar liefst twee succesvolle salons. Waarvan één gloednieuw in Utrecht’s nieuwste en upcoming wijk: Leidsche Rijn.

EEN NIEUWE UItDAGING

Lopend tussen de vele bouwprojecten in Utrecht Leidsche Rijn kun je je misschien afvragen wat deze nieuwe wijk zo bijzonder maakt. Maar daar waar de mooie appartementen en brede winkelstraten beginnen te verrijzen kun je het al voelen: er staat hier iets moois te gebeuren. Iemand die hier al vroeg bij was is saloneigenaresse Evelien Verbiesen. Zij staat ons met een trotse glimlach op te wachten in een van de eerste gloednieuwe salons die Utrecht Leidsche Rijn al rijk is.

Gelegen aan de statige Grauwaartsingel staat deze charmante salon eigenlijk nog in de stijgers en zie je de bouwvakkers heen en weer lopen. Maar Evelien mag niet klagen, sinds de opening iets meer dan twee weken geleden hebben ze een geweldige start beleefd. Enthousiaste buurtbewoners kwamen langs voor een behandeling en trouwe klanten afkomstig van haar andere Cosmo Hairstyling salon in Utrecht Overvecht kwamen ook deze nieuwe salon bewonderen. Samen met salonmanager Rosalie en stylisten Demi, Simone en Carmen kunnen ze in de woorden van Evelien echt “lekker knallen”. Het beginnen van een tweede salon biedt ook hen veel nieuwe kansen en mooie doorgroeimogelijkheden.

“Ik wist eigenlijk al vrij snel dat ik een eigen salon wilde hebben” vertelt Evelien ons. “Het liefst een grote salon met veel personeel, waar we samen kunnen sparren. Ik houd van de gezelligheid en levendigheid van het staan op de werkvloer.”

 

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Evelien begon 18 jaar geleden bij Cosmo Hairstyling, toen nog in Hoog Catharijne. Hier behaalde zij al vrij snel haar trainersdiploma en maakte ze na 5 jaar de overstap naar Cosmo Hairstyling Overvecht. Hier nam zij 10 jaar geleden deze salon over en maakte haar droom werkelijkheid: op haar 25ste een eigen salon runnen vol leven en gezelligheid. Toch ging dit met vallen en opstaan. De crisisjaren vormden een grote uitdaging maar Evelien hield het hoofd boven water en wist zo de salon in Overvecht te laten groeien tot wat het nu is.

“Het werken met een groot team vind ik heerlijk: je staat elke dag met andere mensen en het is nooit saai. Ik heb zo’n geluk met dit onwijs leuke team met meiden die elke dag hard werken aan de mooiste resultaten.”

Het franchisen is wat Evelien betreft een groot voordeel. Je hoeft niet helemaal alleen te beginnen en er zijn andere ondernemers die je kunnen ondersteunen. “Ik zie het niet als concurrentie maar echt als samen ondernemen. Het fijne aan Cosmo Hairstyling is dat de formule staat, bij binnenkomst krijg je meteen een warm gevoel en ik vind het geweldig om de verwachtingen van onze klanten waar te kunnen maken.”

DE TOEKOMST

Evelien verwacht veel van deze nieuwe locatie. De start was hectisch maar veelbelovend en ze hoopt dan ook deze koers te kunnen blijven varen. “Het grappige is: ik ga nu van een grote naar juist een kleine salon. Dit bevalt me erg goed. Het geeft mij de mogelijkheid om weer meer in de salon aanwezig te zijn. Ik kan zelf knippen en de klanten beter leren kennen terwijl ik in Overvecht meer bezig ben met een taak als manager. Deze combinatie vind ik heerlijk.”

We wensen Evelien en haar team veel succes met deze mooie salon. Wil je zelf ook eens een kijkje nemen in Utrecht Leidsche Rijn? Boek dan je afspraak online.

Zou jij ook aan de slag willen bij Cosmo Hairstyling of misschien ook een eigen salon willen starten? Neem dan eens contact op met onze talentscout Karlijn via talent@cosmohairstyling.com