Conversation with Miranda Hoenselaar

Creative Trainer bij Wave University

Carrière

„Ik begon op mijn 15e bij Cosmo Hairstyling en op mijn 20e had ik mijn eigen zaak. Toen ik 30 was heb ik de overstap gemaakt naar Wave, het opleidingsinstituut van Cosmo. Daar werk ik nu al 11 jaar, ik ben nu 41.”

Creative Trainer Wave University

„Ik geef trainingen, zowel vaktechnisch als theoretisch. Denk bij dat laatste aan klantgerichtheidstrainingen. Ik volg zelf regelmatig trainingen bij leveranciers en andere externe partijen en bezoek veel beurzen. Ik werk ook mee aan de shoots voor de ID-collecties. En ik doe hair design voor fashion shows.”

Bijblijven

„Stilstand is achteruitgang, dat geldt extra sterk in het kappersvak. De ontwikkelingen gaan zo snel.”

Kleur, het kappersvak en trends

„Ik heb een passie voor kleur. Goede haircolor kan iemand eruit laten springen, zelfs als de kleur heel natuurlijk oogt. Ik voel me constant uitgedaagd door mijn vak en vind het mooi om te zien hoe sommige dingen terugkomen in het modebeeld maar opeens toch heel anders zijn in de basistechniek.”

Cosmo hairtip

„Kijk en luister goed naar de persoon in de kappersstoel. Wat doet hij of zij in het dagelijks leven? Wat voor kleding vindt die persoon mooi? Een kapsel en haarkleur is zoiets persoonlijks…”

Haarzonde

„Ik schaam me kapot, maar ik heb - voor ik kapper was! - weleens mijn haar gewassen met wasverzachter. Leek me wel zacht. Natuurlijk is dat niet goed voor je haar! Daarom is het ook belangrijk dat er goed haaradvies wordt gegeven. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die denken dat je je haar kunt oplichten met citroen; killing voor je haar.”

Niemand weet

„Ik kijk graag naar wetenschappelijke programma’s. Ik wil van alles het hoe en waarom weten, dat heb ik ook in mijn werk. Eigenlijk alleen maar handig, die nieuwsgierigheid houdt me scherp.”

© WAVE Int. 2018 All Rights Reserved - Powered by DotControl