Zeg vaarwel tegen beschadigd haar dankzij Olaplex!

17 februari 2023

Zeg vaarwel tegen beschadigd haar dankzij Olaplex! Ben jij jouw droge, beschadigde en broze haar ook helemaal zat? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je! Olaplex biedt de revolutionaire behandeling voor beschadigd en kwetsbaar haar: dankzij deze producten wordt je haar van binnenuit hersteld en ziet het er binnen no-time weer gezond uit en voelt het zijdezacht aan. Hoe Olaplex in zijn werk gaat lees je hier!

Wat doet Olaplex?

Een van de belangrijkste voordelen van Olaplex is dat het de zwavelverbindingen in het haar weer hersteld. Deze kunnen namelijk verbroken worden door chemische behandelingen als kleuren, bleken, föhnen en stylen. Wanneer deze verbindingen worden verbroken wordt het haar zwak, dof van kleur en hiermee ook vatbaar voor haarbreuk. Dit merk je als je haar weinig elasticiteit heeft, je punten sneller splijten en je kleuring minder lang blijft zitten. Met een Olaplex herstelbehandeling worden deze bouwstenen van je haar, de zogeheten zwavelbruggen, van binnenuit weer hersteld. Met als resultaat sterker, glanzender en veerkrachtiger haar.  Zeg vaarwel tegen beschadigd haar dankzij Olaplex! 

Hoe werkt Olaplex? 

Bij Cosmo Hairstyling zijn we fan van de werking van Olaplex. In de salon kan je stylist Olaplex toevoegen aan je kleuring, hierbij wordt Olaplex gemengd met het gewenste product. Hierdoor wordt de schade aan je haar aanzienlijk verminderd en wordt de algehele gezondheid van je haar verbeterd. Ook kan Olaplex op zichzelf worden gebruikt, los van bijvoorbeeld het kleuren van je haar, dit noemen we een Olaplex herstelbehandeling. Bij een Olaplex herstelbehandeling is er een andere inwerktijd nodig dan bij een kleuring.  

Hoe gebruik je Olaplex? 

Olaplex Bond Multiplier No.1:  Dit product wordt in de salon gebruikt als toevoeging aan je kleuring of als op zichzelf staande herstelbehandeling. De stylist mengt een specifieke hoeveelheid met de kleur en brengt het vervolgens aan op het haar. Vervolgens laat de stylist het een bepaalde tijd inwerken.

Olaplex Bond Perfector No.2: Deze tweede stap wordt aangebracht na het inwerken van stap nr.1. Ook dit product zal een bepaalde tijd intrekken in je haar waarna je haar zoals gewoonlijk wordt gewassen, gedroogd en weer mooi in model gebracht.  

Na deze behandelingen bij ons in de salon, kun je ook thuis de kuur doorzetten om je haar te blijven versterken en voeden.   

Olaplex Hair Perfector No.3: De eerste stap om ook thuis te werken aan gezonder en sterker haar. Breng het product eenvoudig aan op schoon, handdoekdroog haar en laat het minimaal 10 minuten intrekken (hoe langer hoe beter). Daarna kun je het uitspoelen en nawassen met Olaplex nr.4 en 5. Vervolgens kun je ook de andere Olaplex stappen doorlopen. We raden aan om het minimaal één keer per week te gebruiken voor het beste resultaat.  

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo en No.5 Bond Maintenance Conditioner: Deze producten worden gebruikt om de gezondheid van het haar te behouden na gebruik van de Olaplex salonbehandeling. Deze producten gebruik je regelmatig om het haar sterk, glanzend en gezond te houden.  

Olaplex No.6 Bond Smoother: Dit product is een leave-in stylingcrème die helpt het haar te versterken, glad te maken en te hydrateren. Het kan worden aangebracht op vochtig of droog haar en helpt pluizen te verminderen, de glans te verbeteren en het haar te beschermen tegen beschadiging door warmtestyling. 

Olaplex No.7 Bonding Oil: Deze stap is uitstekend te combineren met Olaplex No.6 voor extra glans. Dit product is een lichtgewicht, voedende olie die kan worden gebruikt op vochtig of droog haar. Deze olie herstelt en versterkt beschadigd haar en is ook een UV– en hittebeschermer. Het helpt het haar glad te maken en te versterken, terwijl het ook zorgt voor een prachtige glans. 

Overige Olaplex producten; de nieuwste stappen:

Naast bovengenoemde stappen biedt Olaplex ook nog andere producten om aan specifieke haarbehoeften te voldoen: 

Olaplex No. 4D Bond Maintenance Dry Shampoo: Dit is een droogshampoo die helpt om overtollige oliën en vuil te absorberen, zonder het haar uit te drogen. Het haar wordt versterkt en beschermd tegen schade. Om het te gebruiken, schud de fles goed en spray op droog haar op ongeveer 15 tot 20 cm afstand. Werk het vervolgens in met je vingers en borstel het haar om het te stylen. 

Olaplex No. 4P Bond Maintenance Shampoo: Dit is een paarse shampoo die speciaal is ontworpen om blond of grijs haar te neutraliseren en ongewenste gele tonen te verminderen. Het bevat de Olaplex Bond Building Technology om het haar te versterken en te beschermen tegen schade. Om het te gebruiken, maak je het haar nat en breng je de shampoo aan. Masseer zachtjes in de hoofdhuid en het haar en spoel het daarna grondig uit. Gebruik daarna de Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner voor de beste resultaten. 

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask: Dit is een haarmasker dat diep in het haar doordringt om het te hydrateren en te herstellen. Om het te gebruiken, was je eerst je haar met shampoo en breng dan het masker aan op vochtig haar. Laat het 10 minuten zitten en spoel het vervolgens grondig uit. Gebruik daarna de Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner voor extra hydratatie en bescherming. 

Olaplex No. 9 Bonding Oil: Dit is een leave-in serum dat helpt om het haar te beschermen tegen schade door warmte, UV-stralen en milieu-invloeden. Breng een kleine hoeveelheid aan op droog of vochtig haar en verdeel het gelijkmatig door het haar. Het kan gebruikt worden voor of na het stylen, afhankelijk van de gewenste look en bescherming. 

Probeer Olaplex zelf!  

Een ding is zeker: met een Olaplex-behandeling is je haar straks weer gezond, glanzend en sterk. Laat je vooraf adviseren door één van de Cosmo Hairstyling stylisten. Samen met jou kijken zij welke stappen er nodig zijn om je haar te herstellen. 

Ben je klaar om Olaplex te proberen? Boek nu online jouw Olaplex herstelbehandeling bij Cosmo Hairstyling of neem contact op met een salon bij jou in de buurt!