How to use: Droogshampoo van Cosmo Hair Essentials

18 augustus 2023

Binnen de Cosmo Hair Essentials lijn is nu ook een droogshampoo gelanceerd. Want zeg nou eerlijk, een goede droogshampoo is onmisbaar in je haarroutine! Het geeft het vette haar binnen een paar minuten tijd, een frisse en stevige look. Zo kun je het wassen van je haar, met gemak een dagje uitstellen. Maar hoe gebruik je droogshampoo precies? Wij hebben speciaal voor jou een droogshampoo guide gemaakt met belangrijke weetjes en handige tips & tricks die je kan toepassen. Benieuwd? Lees dan vooral even mee… Let’s go!

How to use: Droogshampoo van Cosmo Hair Essentials

De werking van droogshampoo

Droogshampoo is de perfecte oplossing als je geen tijd of zin hebt om je haar te wassen, maar wel behoefte hebt aan een opfrisser van je haar.  

Dagelijks wordt er talg geproduceerd door je hoofdhuid. Het beschermt je hoofdhuid tegen invloeden van buitenaf. Als er te veel talg is geproduceerd, word je haar vet en slap.  

Droogshampoo is een poederige spray die je natuurlijk haartalg absorbeert. Wat ervoor zorgt dat je je haar kan ‘’wassen’’ zonder het nat te maken! Het maakt vooral je haaraanzet een stuk frisser en het geeft textuur aan je haar.  

Tips & Tricks – Hoe gebruik je droogshampoo?  

1. Borstel je haar om klitten te verwijderen  Door eerst je haar te borstelen, voorkom je dat je klitten krijgt, die je na het gebruik van de droogshampoo er lastig uit krijgt. Zodra alle klitten uit je haar zijn geborsteld zal de droogshampoo ook meer effect hebben.  

2. Gebruik droogshampoo op droog haar  Het woord zegt het eigenlijk al… gebruik droogshampoo alleen op droog haar. Het effect van ‘’droogshampoo’’ valt weg zodra je je haar nat maakt. Dan kan je net zo goed je haar wassen met normale shampoo, toch? Daarnaast zorgt droogshampoo op nat haar ervoor dat er klonten ontstaan waardoor het touch-up effect volledig weg valt.  

3. Waar spray je de droogshampoo?  Je sprayt de droogshampoo op je hoofdhuid, dit is namelijk het deel wat snel vettig wordt. But wait! Spray het niet alleen op delen waar het vettig is. Deel je haar in twee of drie delen en spray onder elke pluk een beetje van de droogshampoo. Door deze handige trick, neemt het haar veel meer olie op uit de rest van je haar en krijgt je haar ook nog is extra veel textuur!  

4. Droogshampoo laten intrekken Laat vervolgens de droogshampoo enkele minuten in trekken. Zodra het goed is ingetrokken, voel je dat vanzelf aan wanneer je haar wat stugger aanvoelt. Daarnaast zal het haar door de droogshampoo ook langer in model zitten.  

5. Finishing touch – Föhnen Droogshampoo kan een witte waas op het haar achterlaten.  Als finishing touch, om het witte waas weg te krijgen, kun je naast het inmasseren en uitborstelen ook de föhn gebruiken! Gebruik de koude stand tijdens het föhnen. Zo zorg je er gemakkelijk voor dat het grijze waas verdwijnt. Extra tip: föhn je haar onderste boven, op die manier krijgt je haar een prachtige volume boost! 

Beste droogshampoo hacks

#1 – Wist je dat je niet al te vaak droogshampoo kan gebruiken? Het kan er namelijk voor zorgen dat je haarzakjes gaan verstoppen. Het is daarom erg belangrijk om minstens een paar keer in de week je haar met een milde shampoo onder de douche te wassen. Zo geef je je hoofdhuid de kans om even te rusten van de droogshampoo.  

#2 – Wist je ook dat je de droogshampoo het beste op 20 a 30 centimeter van je hoofdhuid kunt sprayen? De afstand voorkomt namelijk het witte waas. Daarnaast spray je de droogshampoo onbewust op meerdere plekken in je haar. Dit zorgt uiteindelijk voor meer textuur. 

#3 – And last but not least, als je van tevoren al weet dat je de volgende dag droogshampoo wilt gebruiken. Kun je het beste de droogshampoo aanbrengen voordat je gaat slapen. Zo trekt de droogshampoo het beste in en ben jij de volgende dag helemaal good to go, zonder enige omkijk naar je frisse haren!