Bij Cosmo Hairstyling kun je ook terecht voor een keratinebehandeling. Zo’n behandeling geeft beschadigd haar weer een gezonde en glanzende look. Pluizig en onhandelbaar haar wordt hiermee zo goed als verleden tijd. Goed nieuws, maar wat is keratine precies en wat doet het voor jouw haar?

Lees er hier meer over!

Keratinebehandeling

Cosmo Hairstyling biedt een professionele keratinebehandeling aan. In al onze salons vind je nu namelijk experts die speciaal getraind zijn op het uitvoeren van keratinebehandelingen. Zo’n behandeling zorgt ervoor dat je haar maandenlang makkelijker handelbaar en pluisvrij wordt. De keratinebehandeling is géén chemische behandeling om je haar permanent van structuur te laten veranderen, maar is juist bedoeld om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Het resultaat blijft 3-4 maanden zichtbaar; het effect neemt geleidelijk af.

We werken hiervoor met de high end producten van The Soap Pharmacy. Hun producten combineren de kracht van quinoa en natuurlijke keratine met o.a. pracaxi olie om het haar intensief te verzorgen en een prachtige natuurlijke glans te geven. Deze treatment is geschikt voor alle haartypen, met uitzondering van extreem poreus haar. Laat je door onze experts in de salons adviseren over de mogelijkheden.

Soap Pharmacy

Wat is keratine?

Keratine is een belangrijk eiwit dat van nature in je haar, huid, nagels en andere delen van je lichaam voorkomt. In je haar is keratine verantwoordelijk voor kracht en structuur. De keratine zorgt voor stevigheid van het haar, bescherming tegen invloeden van buitenaf, voor glans en gladheid en het zorgt ervoor dat het haar gehydrateerd blijft.

Je haar bestaat voor bijna 90% uit keratine. Wanneer dit percentage keratine lager wordt, bijvoorbeeld door het föhnen, stylen of kleuren van je haar of door haarveroudering raakt de haarvezel verzwakt en beschadigd. Het gevolg is pluizend, breekbaar en dof uitziend haar. De verloren keratine moet weer aangevuld worden om het haar weer gezonder, sterker en stralender te maken. De keratine in het haar kan, in tegenstelling tot keratine in onze huid, niet uit zichzelf herstellen. Het kan alleen van buitenaf worden aangevuld.

Vegan en formaldehyde-vrij

Keratine is een dierlijk eiwit en komt o.a. voor in hoeven, haren en veren van dieren. Om de keratine hieraan te onttrekken, wordt het verhit. Dit proces gaat ten koste van de kwaliteit en effectiviteit van de keratine. Wij hebben er voor gekozen te werken met de producten van The Soap Pharmacy, met quinoa. De natuurlijke aminozuur-combinatie hiervan heeft veel overeenkomsten met keratine, maar niet hoeft te worden aangetast om in producten te worden verwerkt. Dit ingrediënt is wel kostbaarder, maar ook effectiever.  Quinoa proteïnen zijn zeer verzorgend voor het haar en bieden de mogelijkheid om het haar gladder te maken, zonder de zwavelbruggen te verbreken. Daarnaast zijn de producten vegan, silliconenvrij en formaldehyde-vrij!
keratine cosmo

Hoe lang werkt de keratinebehandeling?

Het effect van de keratinebehandeling blijf 3-4 maanden zichtbaar. Borstelen, stylen, kleuren, reinigen, zoutwater, chloorwater en stylingsproducten tasten de keratinebalans aan. Hierdoor merk je dat langzaam de toegevoegde keratine weer uit het haar verdwijnt en het haar weer pluiziger en doffer wordt.

Onze stylisten adviseren je graag over hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van het resultaat van je behandeling. Bepaalde producten zijn speciaal ontwikkeld om de resultaten van de behandeling zo lang mogelijk behouden. Sommige andere producten tasten het resultaat en de behandeling juist aan.

Wat kun je verwachten van de keratinebehandeling bij Cosmo Hairstyling?

Allereerst wordt de kwaliteit van je haar gecheckt door de stylist. Je haar wordt behandeld met de Quinoa Smoothing Treatment, geknipt en gestyled. Daarnaast geeft onze stylist je uitgebreid, persoonlijk advies over productgebruik voor thuis, om het effect van de keratinebehandeling te verlengen.

keratine beforekeratine after

Prijzen keratinebehandeling

De prijzen voor de keratinebehandeling zijn op basis van de haarlengte, inclusief knippen en een blow-out.

  • Kort haar v.a. €200
  • Half lang haar  v.a. €235
  • Lang haar v.a. €270
  • Extra lang haar v.a. €300

Neem contact op met een Cosmo Hairstyling salon bij jou in de buurt en vraag onze stylisten om advies op maat.

Bekijk onze looks