Let's talk about healthy hair: Geïrriteerde & droge hoofdhuid

16 februari 2016

Cosmo Hairstyling is all about healthy hair. Een gezonde hoofdhuid en gezonde lokken zijn namelijk een vereiste om je haar op de mooiste manier te kunnen kleuren en stylen.

De komende weken zoomen we samen met Cosmo’s dermatoloog Elian Brenninkmeijer in op diverse problemen waarmee je hoofdhuid en haar kan kampen en hoe je die issues oplost. Vandaag onder de loep: hoe pak je een geïrriteerde & droge hoofdhuid aan?

LET’S TALK ABOUT HEALTHY HAIR

Heb je last van een geïrriteerde en droge hoofdhuid? dan ben je niet de enige. zo’n 60% van de vrouwen en 40% van de mannen hebben namelijk last van een gevoelige hoofdhuid. en hoofdhuidproblemen, zoals een gevoelige hoofdhuid, kunnen leiden tot veel ongemak. zonde, want aan je haar hoor je vooral veel plezier te beleven. je er mooi door te voelen, doordat je zo’n stijlvol kleurtje in je haar hebt laten zetten, net een nieuwe lob hebt laten knippen of door de weelderige waves die je in de salon hebt laten aanbrengen. maar als je last hebt van een schilfertjes of wanneer je continu een gevoelige hoofdhuid hebt, dan voel je je niet op je fijnst. hoe los je dit op?

OORZAKEN VAN EEN GEÏRRITEERDE EN DROGE HOOFDHUID

Een droge hoofdhuid bezorgt je letterlijk de kriebels. Symptomen van een geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid kunnen bestaan daarbij uit branden, tintelen, pijn, jeuk, roodheid of het gevoel dat de hoofdhuid strak staat. Doordat je de jeuk wil aanpakken met krabben stuit je op het volgende probleem: een gevoelige huid en schilfertjes. Een droge hoofdhuid wordt veelal veroorzaakt door het gebruik van de verkeerde producten. Shampoo is daarbij één van de meest gehoorde oorzaken van een gevoelige hoofdhuid. Veel shampoos bevatten namelijk agressieve reinigingsproducten of oppervlakte-actieve stoffen die de zuurmantel die je (hoofd)huid beschermt aantasten wat het dan weer vatbaar maakt voor droogte en irritatie. Ook weersomstandigheden, zoals zon of juist kou, kunnen van invloed zijn op de conditie van je hoofdhuid. Probeer daarbij niet te lang warm te douchen, want ook dat droogt de hoofdhuid uit. Plan liever korte douchesessies met lauw water.

Belangrijk is om je hoofdhuid problemen te bespreken met je stylist, zodat hij/zij de staat van je hoofdhuid nader kan bekijken. Maar hoewel veel issues rondom een geïrriteerde en droge hoofdhuid uitwendig zijn op te lossen, kunnen er ook andere zaken spelen die van invloed zijn op de conditie van je hoofdhuid. Stress is een van de beruchte factoren die je een vervelend gevoel van jeuk kan verergeren. In zo’n geval kun je het beste contact opnemen met je huisarts.

PRODUCTEN VOOR EEN GEZONDE HOOFDHUID

Bij Cosmo Hairstyling weten we dat verschillende producten bij kunnen dragen aan het weer gezond maken van jouw hoofdhuid. Zo richten de Herbal Wellness-producten van Fuente zich specifiek op de optimale verzorging van de hoofdhuid, waarbij er geen allergische reacties optreden. De ingrediënten van de Herbal Scalp Treatment hebben bijvoorbeeld direct een ontspannende, kalmerende en verzachtende uitwerking op een gevoelige, jeukende en geïrriteerde hoofdhuid en zorgen dat het weer in goede conditie wordt teruggebracht. Een van onze andere favoriete producten voor een gezonde hoofdhuid is Nioxin Dermabrasian: een behandeling om de hoofdhuid te regenereren en revitaliseren. En goed nieuws: van 22 februari t/m 31 maart kun je gebruikmaken van een Nioxin menu, inclusief hoofdhuidanalyse door een Nioxin expert.

Bedenk je dat iedere hoofdhuid anders is en dus weer een andere behandeling nodig heeft. Kom eens langs in de salon voor een uitgebreide analyse en persoonlijk advies.

Book now!