Dit zijn de mooiste (tijdelijke) kleuringen voor donker haar

16 augustus 2017

Helemaal hot deze zomer en een look die we op de populairste festivals vaak voorbij zien komen: de tijdelijke kleuring! Van pretty pastels tot dieprood, we kunnen wat tijdelijke kleurtjes betreft alle kanten op. Maar soms komt er meer bij kijken dan verwacht. Lees hier alle ins en outs over het tijdelijk kleuren van jouw donkere lokken en laat je inspireren!

KLEUREN OP DONKER HAAR

Super om op dat ene feestje nog meer op te vallen: een tijdelijke kleuring! Als jij ook voor zo’n Insta waardige look wil gaan is het natuurlijk wel van belang dat je kleur extra opvalt en goed blijft zitten. Nu hebben we ook voor brunettes volop trendy tinten om uit te kiezen maar soms komt er bij zo’n spectaculaire kleuring meer kijken dan verwacht. Pasteltinten op blond haar zijn haast nooit een probleem maar met donker haar ligt dat nét even anders. Dit neemt niet weg dat er volop mogelijkheden zijn om ook jouw donkere haar een (tijdelijk) kleurtje aan te meten!

JE HAAR ONTKLEUREN

Omdat pasteltinten van zichzelf nogal licht zijn vallen deze op donker haar minder op. Ook als brunette kun je een mooie pastel of grijs tint krijgen. Hiervoor zal het haar eerst moeten worden ontkleurd (ook wel opgelicht of geblondeerd). Dit kan, afhankelijk van de lengte en kwaliteit van je haar, in verschillende stappen worden gerealiseerd. Houd er rekening mee dat dit langer zal duren en er ook extra kosten zijn. Het is dus wel degelijk mogelijk om als brunette een pastelkleur in het haar te laten zetten, er komt alleen meer bij kijken. Vraag je stylist van tevoren om een passend advies en behandelplan.

JE HAAR NIET ONTKLEUREN

Wist je dat er voor donker haar ook een heleboel kleuren zijn waarbij je het haar niet eerst hoeft te ontkleuren? Kies bijvoorbeeld voor een mooie rood of koperkleur. Andere opties zijn violet, mahonie of chocolade bruin. Indien je al een kleureffect hebt in je haren (zoals highlights of een Balayage) dan kan het zijn dat er al lichte gedeeltes aanwezig zijn. Op deze delen is de kleuring extra goed zichtbaar, dit zorgt voor meer diepte in het haar en dus ook meer effect!

Tijd dus om jouw donkere lokken te verrijken met een on trend festival kleurtje. Bekijk hier de looks, wedden dat er ook iets voor jou bij zit?

Weet jij al voor welke kleur je gaat volgend festival? Bij Cosmo ben je aan het juiste adres! Boek je afspraak eenvoudig online.