Trendreport: de grootste hair trends voor 2019

14 januari 2019

Bij Cosmo zijn we blij met de komst van het nieuwe jaar. Dit kan namelijk maar één ding betekenen: nieuwe haartrends! Van natuurlijke haarkleuren, nonchalante styling tot gewaagde kapsels. Welke trends je komend jaar beslist eens moet overwegen? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

HAIRCOLOR TRENDS

De natural look blijft ook anno 2019 ongekend populair op het gebied van haarkleuringen. Warme goud, caramel en honing tinten zijn zeer geliefde looks en ook de bronde kleuring gaan we weer veel zien. Het leuke is dat deze natuurlijke tinten allemaal een uniek karakter hebben door het gebruik van speelse kleurtechnieken. Waarom wij zo fan zijn van natuurlijke kleuren? Ze zijn mooi te onderhouden en passen bij vrijwel iedereen.

Wil je net iets meer uitdaging maar ga je liever niet voor een extreme look? Ga dan voor een Peek-A-Boo! Met deze kleurtechniek wordt er in een lage zijscheiding een opvallende kleur ingezet. Hiermee heb je best of both worlds; de natural look en met een funky effect in één.

Voor het lente/zomer seizoen gaan we veel roze tinten zien. Met name de perzik roze kleur is dit jaar populair. Het is een ideale kleurtrend voor het festival seizoen en leuk voor de blondines onder ons die eens iets anders willen.

HAIRSTYLING TRENDS

Diverse styling trends zien we voorbijkomen voor 2019. Soms uitbundig, zoals het gebruik van veel accessoires in het haar. De andere keer nonchalant, zoals dit het geval is met de messy bob. Er is voor ieder wat wils en niks is gek genoeg. Dit jaar kan je met je styling alle kanten op gaan. What’s hot? Lees hieronder onze favorieten.

The bob is back! Halflang haar is al een tijdje een trend, en dit zal hot blijven tot deze zomer. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je de bob kunt laten knippen. Kies voor een classic lange bob of ga een stapje verder en ga voor een rechte, botte bob. Hoe dan ook, deze zomer zullen we vooral een messy bob zien. Je kunt hem namelijk op veel manieren stylen door bijvoorbeeld een nonchalante wet look te creëren of er krullen in te maken voor een stijlvolle party look.

Ben je nog niet toe aan een grote verandering zoals een nieuwe haarkleur, maar is je haar wel toe aan een knipbeurt? Dan is deze ‘gordijntjes’ pony echt wat voor jou. En geeft je een echt jaren 70’s gevoel en is mega sexy. Laat je wel goed adviseren als je voor deze look wil gaan want het kan je gezicht maken of breken.

More is more op het gebied van accessoires . We vinden het heel normaal om een outfit af te stylen met accessoires. Maar waarom doen we dat nooit of nauwelijks als we ons haar in model brengen? Niks is te gek zoals bijvoorbeeld meerdere grote van schuifspeldjes, haarclips, bloemen of mooie vintage haar accessoires. Neem een kijkje op onze voor meer inspiratie.

Afgelopen zomer hebben we veel gezien op het gebied van vlechten. Denk bijvoorbeeld terug aan de festival looks van 2018. Dit jaar zijn vlechten weer helemaal in maar dit keer wel op een andere manier. Zo worden de micro braids een ding op het gebied van vlechten. Je kunt dit namelijk op heel veel aparte manieren uitvoeren en mee experimenteren voor een stoere opvallende look. Kies je liever voor een subtiele en speelse look? Dan kun je ook hele kleine vlechtjes in je haar maken en deze in opwaartse richting voorzichtig oprullen voor een nonchalant en messy resultaat!

Ben je geïnspireerd door het zien van de nieuwe trends, maar weet je niet wat perfect bij jou past? Loop hiervoor een van onze salons binnen, of boek nu online je afspraak! Ook als je onbekend hoe je je haar moet stylen dan is de Cosmo Touch-Up ideaal voor jou! In 15 minuten zal onze styliste jou haar omtoveren naar een van je favoriete haarstyling trend.