Brand new salon: Cosmo Hairstyling Czaar Peterstraat

Recent opende Cosmo Hairstyling haar zesde salon in onze hoofdstad Amsterdam, ditmaal aan de Czaar Peterstraat. Nu Cosmo ook nog eens 30 jaar bestaat wat ons betreft reden genoeg voor een feestje! Wij gingen op bezoek bij deze mooie locatie en spraken ondernemer Roy Eckhardt die van zaterdaghulp wist door te groeien tot eigenaar van maar liefst twee succesvolle salons.

 

COSMO HAIRSTYLING CZAAR PETERSTRAAT

Als je bij de salon aan de Czaar Peterstraat binnenstapt zal je Roy’s oog voor detail niet ontgaan. Een simpele koffie zit er wat hem betreft niet in. Nee, ben je bij Roy in de zaak dan word je in de watten gelegd. En goed ook. In zijn salon is een welkom gevoel extreem belangrijk. “Ik doe het omdat ik zo ben en omdat ik het leuk vind om iemand zich echt thuis te laten voelen.”

Ook de uitstraling van de salon sluit hier perfect bij aan. De grote raampartij zorgt voor een prettige belichting en het interieur is van alle gemakken voorzien. Zo is er een moderne zithoek, een rustgevende wasbar en zelfs een Cosmo Work Space. Deze ruime tafel biedt mogelijkheid om je laptop mee te nemen zodat je nog even door kunt werken terwijl je bij de kapper zit.

VAN HULP OP ZATERDAG NAAR EIGENAAR VAN TWEE SALONS

Als je Roy als tiener had gevraagd wat hij later had willen worden, dan had je waarschijnlijk geen antwoord gekregen. Toen hij op zijn 18e begon met een baantje als zaterdaghulp in de salon van zijn tante werd het hem plotseling duidelijk. Het werken met mensen vond hij geweldig en hij ging opzoek naar een goede leerschool om zich het kappersvak eigen te maken.

“Het mooie van het kappersvak vind ik dat je direct resultaat behaalt. Het is geweldig om iemand met een goed gevoel de deur uit te zien gaan. Ik ben een dienstverlener en een mensenmens. Dat is iets wat je bezit en dan word je kapper. Niet andersom.”

 

Roy trad in dienst bij Cosmo Hairstyling Amsterdam Zuidoost en ging op trainerscursus bij het interne opleidingsinstituut van Cosmo: WFU. Met 21 jaar werkte hij als assistent salonmanager toen hem op zijn 23ste de kans van zijn leven werd gegeven: het runnen van een eigen salon Cosmo Hairstyling Amsterdam Tesselschadestraat.

“Ik kwam al vroeg terecht als franchisenemer bij Cosmo Hairstyling en dit werkt goed. Zo kan ik mij echt richten op mijn vak om zo tot een nog beter resultaat komen.”

 

THE MISSING LINK

Ondernemen doet Roy niet alleen. Hierbij krijgt hij hulp van van zijn personeel, een hoofdkantoor en iemand die hem in goede en slechte tijden bij staat: zijn vrouw Melissa. Zij ontmoetten elkaar velen jaren eerder op de werkvloer. Inmiddels zijn ze 13 jaar samen en hebben ze twee kinderen Naya van 7 jaar en Meez van 5. Melissa is creatief: er is geen kleuring die ze niet kent en geen klant die zij niet tevreden kan stellen.

DE VOLGENDE STAP

Dat Cosmo Hairstyling als formule al heel wat veranderingen heeft doorgemaakt is Roy getuige van. Van een zwart wit interieur naar een knalrood logo tot aan een volledige rebranding in 2015. “ Al die vernieuwingen duwen je soms een bepaalde richting uit en vaak blijkt dit ook de juiste.” Met een tweede salon erbij is wat Roy betreft de uitdaging in het vak weer terug. Na de opening hebben ze het drukker dan ooit, wat geweldig is. “Mensen komen nog steeds binnenlopen om ons te verwelkomen. Ik ben blij met de positieve energie die er hangt en trots op de uitstraling van de salon!”

JOIN COSMO

Ben je zelf ook enthousiast om aan de slag te gaan als stylist of leerling? Bij Cosmo zijn we altijd opzoek naar ambitieus talent! Stuur ons een mailtje naar: talent@cosmohairstyling.com t.a.v. Karlijn of neem een kijkje op onze vacaturepagina!

Recente blogposts

Zo houd jij je haar mooi én gezond deze zomer!
Geplaatst op 18-07-18

Zo houd jij je haar mooi én gezond deze zomer!

Tijdens de zomermaanden worden je lokken vaak blootgesteld aan schadelijke factoren. Denk bijvoorbeeld aan de UV-straling van de zon, chloor-en zeewater én warmte. Dit alles kan niet alleen ten kosten gaan van de kwaliteit van je haren maar ook van je kleur! Gelukkig hebben wij deze heerlijke producten om je haar toch dat extra beetje bescherming te bieden deze zomer. En het leuke nieuws is: je scoort nu een Sebastian shampoo + conditioner voor maar €35!

Lees verder

Sebastian Men summer favorites nu €15!
Geplaatst op 05-07-18

Sebastian Men summer favorites nu €15!

Tijdens de zomermaanden is het natuurlijk wel zo leuk om net een beetje extra te shinen. En laten we wel wezen: het kapsel maakt natuurlijk wel de man. Hierom hebben we bij Cosmo Hairstyling onze favoriete stylingproducten, de Sebastian Men Molding Mud, Microweb Fiber én Craftclay in de aanbieding voor slechts €15!

Lees verder

Dé musthave voor de zomer: Cosmo Travel Kit voor €20!
Geplaatst op 05-07-18

Dé musthave voor de zomer: Cosmo Travel Kit voor €20!

Of je nu op vakantie gaat, naar een festival of feestje: tijdens de zomer wil je er vast hoe dan ook flawless bijlopen. En laat het nu zo zijn dat we bij Cosmo Hairstyling deze musthave Travel Kit hebben samengesteld waarmee jouw zomer look de hele dag perfect in model zal blijven!

Lees verder

share
© WAVE Int. 2018 All Rights Reserved - Powered by DotControl