Brand new salon: Cosmo Hairstyling Czaar Peterstraat

Recent opende Cosmo Hairstyling haar zesde salon in onze hoofdstad Amsterdam, ditmaal aan de Czaar Peterstraat. Nu Cosmo ook nog eens 30 jaar bestaat wat ons betreft reden genoeg voor een feestje! Wij gingen op bezoek bij deze mooie locatie en spraken ondernemer Roy Eckhardt die van zaterdaghulp wist door te groeien tot eigenaar van maar liefst twee succesvolle salons.

 

COSMO HAIRSTYLING CZAAR PETERSTRAAT

Als je bij de salon aan de Czaar Peterstraat binnenstapt zal je Roy’s oog voor detail niet ontgaan. Een simpele koffie zit er wat hem betreft niet in. Nee, ben je bij Roy in de zaak dan word je in de watten gelegd. En goed ook. In zijn salon is een welkom gevoel extreem belangrijk. “Ik doe het omdat ik zo ben en omdat ik het leuk vind om iemand zich echt thuis te laten voelen.”

Ook de uitstraling van de salon sluit hier perfect bij aan. De grote raampartij zorgt voor een prettige belichting en het interieur is van alle gemakken voorzien. Zo is er een moderne zithoek, een rustgevende wasbar en zelfs een Cosmo Work Space. Deze ruime tafel biedt mogelijkheid om je laptop mee te nemen zodat je nog even door kunt werken terwijl je bij de kapper zit.

VAN HULP OP ZATERDAG NAAR EIGENAAR VAN TWEE SALONS

Als je Roy als tiener had gevraagd wat hij later had willen worden, dan had je waarschijnlijk geen antwoord gekregen. Toen hij op zijn 18e begon met een baantje als zaterdaghulp in de salon van zijn tante werd het hem plotseling duidelijk. Het werken met mensen vond hij geweldig en hij ging opzoek naar een goede leerschool om zich het kappersvak eigen te maken.

“Het mooie van het kappersvak vind ik dat je direct resultaat behaalt. Het is geweldig om iemand met een goed gevoel de deur uit te zien gaan. Ik ben een dienstverlener en een mensenmens. Dat is iets wat je bezit en dan word je kapper. Niet andersom.”

 

Roy trad in dienst bij Cosmo Hairstyling Amsterdam Zuidoost en ging op trainerscursus bij het interne opleidingsinstituut van Cosmo: WFU. Met 21 jaar werkte hij als assistent salonmanager toen hem op zijn 23ste de kans van zijn leven werd gegeven: het runnen van een eigen salon Cosmo Hairstyling Amsterdam Tesselschadestraat.

“Ik kwam al vroeg terecht als franchisenemer bij Cosmo Hairstyling en dit werkt goed. Zo kan ik mij echt richten op mijn vak om zo tot een nog beter resultaat komen.”

 

THE MISSING LINK

Ondernemen doet Roy niet alleen. Hierbij krijgt hij hulp van van zijn personeel, een hoofdkantoor en iemand die hem in goede en slechte tijden bij staat: zijn vrouw Melissa. Zij ontmoetten elkaar velen jaren eerder op de werkvloer. Inmiddels zijn ze 13 jaar samen en hebben ze twee kinderen Naya van 7 jaar en Meez van 5. Melissa is creatief: er is geen kleuring die ze niet kent en geen klant die zij niet tevreden kan stellen.

DE VOLGENDE STAP

Dat Cosmo Hairstyling als formule al heel wat veranderingen heeft doorgemaakt is Roy getuige van. Van een zwart wit interieur naar een knalrood logo tot aan een volledige rebranding in 2015. “ Al die vernieuwingen duwen je soms een bepaalde richting uit en vaak blijkt dit ook de juiste.” Met een tweede salon erbij is wat Roy betreft de uitdaging in het vak weer terug. Na de opening hebben ze het drukker dan ooit, wat geweldig is. “Mensen komen nog steeds binnenlopen om ons te verwelkomen. Ik ben blij met de positieve energie die er hangt en trots op de uitstraling van de salon!”

JOIN COSMO

Ben je zelf ook enthousiast om aan de slag te gaan als stylist of leerling? Bij Cosmo zijn we altijd opzoek naar ambitieus talent! Stuur ons een mailtje naar: talent@cosmohairstyling.com t.a.v. Karlijn of neem een kijkje op onze vacaturepagina!

Recente blogposts

10 musthave tips voor mooi en gezond haar
Geplaatst op 15-05-18

10 musthave tips voor mooi en gezond haar

Wist je dat je van het slapen op een satijnen kussen minder klitten krijgt in je haar? En dat het geheim achter mooi haar kan ook te maken heeft met de juiste voeding? Sommige haarweetjes kunnen écht een verschil maken. Dit zijn 10 super handige tips waarmee ook jij je lokken super healthy en mooi kunt houden.

Lees verder

De mooiste Balayage kleuren van 2018
Geplaatst op 09-05-18

De mooiste Balayage kleuren van 2018

Balayage: bij Cosmo Hairstyling zijn we er fan van! Niet alleen is deze kleurtechniek nog steeds super trending, het is ook nog eens een kleuring met oneindig veel mogelijkheden. Van een natuurlijk verloop in koele blond tonen tot aan diep rode kleurcontrasten. Met deze painttechniek is er altijd wel een kleur voor jou! Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze salons showen jou hun mooiste Balayage creaties gemaakt in de afgelopen maanden!

Lees verder

Cosmo X Delete Waxing
Geplaatst op 26-04-18

Cosmo X Delete Waxing

Gladde benen en een perfect kapsel; bij Cosmo Hairstyling kan dit nu allemaal onder één dak. We werken namelijk samen met Delete Professionals in Waxing, dé plek waar je terecht kunt voor een perfecte waxbehandeling. Hun luxe waxcabines kun je nu ook vinden in een aantal Cosmo salons en daar zijn we trots op!

Lees verder

share
© WAVE Int. 2018 All Rights Reserved - Powered by DotControl