Zo was jij jouw haar als een pro!

10 april 2020

Weet jij eigenlijk hoe je je haar het beste kan wassen? Als je dat niet weet hoef je je niet te schamen hoor! Veel mensen beseffen zich niet hoe belangrijk de manier waarop jij je haar wast is voor de gezondheid van je haar! Haren wassen wordt erg onderschat, vaak wordt er makkelijk over gedaan: hup een beetje shampoo, een beetje conditioner en klaar is kees. Maar niets is minder waar! In deze blog lees je alles over hoe jij je haren kan wassen als een pro!

In onze vorige blog heb je 10 tips kunnen lezen om je haar gezond te houden. De manier waarop jij je haren wast is ook van belang voor de gezondheid van je haar. Volg de volgende stappen om je haar te wassen als een pro!

Stap 1: Borstel je haar voor het wassen eerst goed door. Hiermee voorkom je dat je haar gaat klitten tijdens het wassen. Het borstelen verwijdert namelijk alle losse haartjes die klitten veroorzaken. Dit maakt het wassen van je haar een stuk fijner. Vind je het fijner om gebruik te maken van een kam? Kies dan voor een kam met brede tanden.

Stap 2: Voordat je de shampoo over je haren verdeelt, is het belangrijk om eerst je haar nat te maken. Je kan hiervoor beter geen heet water gebruiken, dat is niet goed voor je haar. Koud water maakt je haren echter weer niet helemaal goed schoon, daarom raden we je aan om je haren met lauwwarm water te wassen. Hierdoor beschadigt het niet én wordt je haar alsnog goed schoon.

Stap 3: Gebruik niet te veel shampoo! Een hoeveelheid shampoo ter grootte van een 50 cent muntstuk is meer dan voldoende. Wanneer je te veel shampoo gebruikt kan je haar namelijk uitgedroogd raken. Ook is het belangrijk dat je een shampoo gebruikt die geen schadelijke ingrediënten voor je haar bevat. Het beste kan je gebruik maken van een professionele shampoo. Wij raden je de shampoo Nutritive Bain Satin van Kérastase aan. Geloof ons, deze is echt heel fijn!

Stap 4: Verdeel de shampoo eerst over beide handen en laat de shampoo schuimen door het in je handen te wrijven. Wanneer het schuimt kan je gaan beginnen met het wassen van je haar!

Stap 5: Masseer de shampoo vervolgens over je hoofdhuid (neem hier de tijd voor, zodat het product je hoofdhuid en haar goed kan verzorgen). Masseer in cirkelvormige bewegingen zonder haarlokken over te slaan.

Stap 6: Spoel de shampoo volledig uit je haar, vermijd hierbij hoge temperaturen (weet je nog? Lauwwarm water!) Het is niet nodig om twee keer achter elkaar je haar te wassen met shampoo. Zorg er gewoon goed voor dat je je haar de eerste keer goed wast.

Stap 7: Verzorg je haar met een intensieve conditioner of masker, maar let op: gebruik dit product alleen op de lengtes en punten van je haar. Wanneer het op de aanzet van het haar komt, kan het je haar slap en futloos maken. Zonde! Breng de conditioner aan en laat het vijf minuten inwerken, dit versterkt de haarschubben en geeft je haar een weelderige glans.

Stap 8: Spoel de conditioner/masker volledig uit je haar. Gebruik een handdoek om het haar droog te deppen. Voorkom ten alle tijden dat je je haar droog wrijft! Dit kan je haar gemakkelijk beschadigen.

Stap 9: Als je een handdoek om je hoofd wikkelt, doe deze dan niet te strak. Dit kan een druk veroorzaken die tot haarbreuk leidt en dat is precies wat we niet willen. Zorg er ook voor dat je je haar op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze droogt. Gebruik je toch een föhn? Zorg dan dat je je haar altijd voor het föhnen verzorgd met een leave-in of hitte beschermend product. Zo voorkom je dat je haar ruw, droog en vatbaar voor beschadiging wordt.

Zo! Dit zijn alle stappen om je haren te wassen als een pro. Ben je verrast of had je het haren wassen al goed onder controle?