10 tips voor het behouden van je nieuwe haarkleur!

19 juni 2019

Herken jij dit ook; dat je voor je gevoel net een kleuring hebt laten zetten bij de kapper en twee, drie weken later je er niets meer van terug ziet? Met deze 10 tips behoud jij je kleur en blijft die lang mooi!

Keep it as it should be..

Het zijn soms de kleine dingen die een groot verschil maken. Dit geldt ook voor het mooi houden van je net geverfde coupe. Het is een kleine moeite en met wat extra aandacht zorg je er zelf voor dat jouw nieuwe haarkleur niet vervaagd. Maar wat moet je dan precies doen? Lees het hieronder verwerkt in 10 tips en pas ze vervolgens toe. We verzekeren je dat het helpt jouw kleur mooi te houden!

10 tips

1. Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.

2. Wil je lang plezier hebben van je kleur? Verzorg je haar dan met producten speciaal voor gekleurd haar. Producten voor gekleurd haar hebben speciale PH waardes die beschermen tegen kleurverlies.

3. Gebruik regelmatig een kleuropfrisser voor het behoud van je kleur. In een kleuropfrisser zitten pigmenten die de kleur intenser maakt, meer glans geeft en de haarkwaliteit verbetert. Deze kun je kopen bij de kapper.

4. Wij adviseren na 3 weken terug te komen voor een extra tonerbehandeling. Een toner geeft kleurkarakter door middel van pigmenten. Als je van kleur veranderd moeten de pigmenten zich namelijk weer opbouwen.

5. Gebruik de komende 4 weken één keer per week een haarmasker na het wassen. Na het lichter kleuren van het haar adviseren we altijd extra aandacht aan de kwaliteit van je haar te besteden; een haarmasker is daar ideaal voor.

6. Pas op met knellende elastiekjes! Deze kunnen gekleurd haar sneller breken; beter is een invisibobble te gebruiken; deze voorkomt haar breuk.

7. Bij gebruik van een föhn, krultang, stijltang: zet deze niet te heet en gebruik hitte bescher­mende producten. Door een te hete tempera­tuur van de tools kan de kleur sneller vervagen. Wij adviseren daarom met gekleurd haar je tools niet warmer te zetten dan 180 graden. Na 2 weken kun je dit eventueel verhogen naar max 200 graden.

8. Borstel vóór het wassen de “knopen” uit het haar en niet tijdens of na het wassen. Zeker gekleurd haar is erg kwetsbaar als het nat is. Het haar kan meer hebben als het droog is.

9. Gebruik géén anti-roos shampoo bij gekleurd haar. Door de PH waarde van de anti-roos shampoo worden de kleurpigmenten uit het haar getrokken en krijgje een doffe kleur.

10. Ga je binnenkort zwemmen in de zee of in chloorwater? Spoel het haar goed na elke zwembeurt. Was daarnaast einde dagje haar heel goed na en gebruik een masker of Olaplex nummer 3. Door zout kristallen van de zee en chloor en koperdeeltjes in een zwembad kan het haar verkleuren of de kwaliteit van het haar verslechten.

New season, new color

Is jouw kleur inmiddels uitgegroeid of toe aan een nieuwe kleuring? Boek online een afspraak in of maak telefonisch een afspraak bij een van onze salons. Mocht je geen idee hebben welke kleuring het beste bij jou past. Laat je adviseren door een stylist in de salon en laat je inspireren!