8x Healthy Summer Hair tips

22 juli 2016

Mooi en gezond zomerhaar is misschien wel de beste look die je jezelf kunt aanmeten. Na een dag aan het strand kennen we helaas allemaal hetzelfde probleem; door de brandende zon, het zoute water en chloor veranderen je mooie glanzende lokken in een klitterig bosje stro. Besteed wat extra aandacht aan je haar deze vakantie en houd het gezond met deze healthy summer hair tips & tricks!

Mooi haar is healthy haar

Kan jij niet wachten om dagenlang op het strand te chillen en lekker te zwemmen in de zee? Tijdens warme zomer dagen blijft de verzorging van je haar misschien soms iets achter. Dit terwijl deze aandacht juist nu extra belangrijk is! Door zout zeewater droogt je haar binnen no time uit en door de UV straling van de zon kan je haar een gele gloed krijgen. Het gevolg is kwetsbaar haar wat snel beschadigt. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om je haar hot and healthy te houden tijdens de mooiste zomerdagen!

Before you go

1. Ga goed voorbereid op vakantie met haar dat in perfecte conditie verkeert. Met de juiste bescherming en verzorging is het makkelijk je haarkleur te behouden. Ga bijvoorbeeld voor een Olaplex haarherstellende behandeling. Het resultaat? Een prachtige glans en optimaal kleurbehoud voor een perfect verzorgde look!

2. Een andere musthave zijn haarproducten met een UV-filter voor perfecte bescherming tegen de straling van de zon. Wella Sun Protection Spray is hiervoor de ultieme aanrader. Verdeel de spray voor het zonnen over het haar voor bescherming en hydratatie. Na het zwemmen kan je het beste je haar goed uitspoelen met zoet water en weer insprayen met een kleine hoeveelheid om de bescherming te behouden.

Aan het zwembad

3. Maak je haar nat met zoet water voordat je een duik neemt in het zwembad of de zee. Dit voorkomt namelijk dat het zoute zeewater of chloor in je haar trekt. Het kraanwater vormt als het ware een buffer waardoor de schadelijke stoffen niet in je haren kunnen worden opgenomen.

4. Toch meer verzorging nodig? Gebruik je vrije tijd aan het zwembad om je haar te hydrateren met een de Olaplex no.3 Hair Perfector. Deze behandeling herstelt de vochtbalans van het haar. Smeer een goede hoeveelheid in je haar en wikkel het in een leuke knot of vlecht. Laat dit een tijd lang intrekken en was dit later uit met een shampoo voor stralend haar waarmee je zeker gezien mag worden.

All about the looks

5. De zomer is hét seizoen voor een leuk hoedje of sjaaltje in je haar. Zo zie je er fashionable uit en bescherm je ook nog eens je lokken tijdens de warmste uren van de dag.

6. Ga voor een korte coupe, je haar groeit sneller in de zomer. Het is de perfecte manier om af te rekenen met dode en gespleten haarpunten, bovendien vraagt kort haar om minder verzorging, het is sneller droog en wel zo handig te stylen.

aftercare

7. Laat de föhn en de stijltang thuis en laat je haar op een natuurlijke manier drogen. Vermijd hierbij wel de directe zon. Smeer je haar aan het eind van de dag in met een verzorgend styling product als Sebastion Potion 9.

8. Het goed verwijderen van restanten van zout en chloorwater is belangrijk voor gezond haar. Hierom was je het haar met een milde shampoo die extra verzorging biedt zoals Wella After Sun Shampoo die het haar weer hydrateert na blootstelling van de zon.

Wil je ook goed voorbereid op vakantie of je haar ultiem verzorgen bij terugkomst? Laat je lokken stralen and make heads turn met een Olaplex behandeling, de superfood voor je haar. Lees hier alles over deze behandeling en boek vandaag nog je afspraak online!