5 kapsels die perfect zijn voor een dagje strand

20 juni 2017

Een strandvakantie of gewoon een dagje bakken voor de boeg? Dat vraagt om een ongecompliceerd, maar stijlvol strandkapsel. Het liefst eentje die ook nog eens een beetje de staat van je lokken beschermt. Wij verzamelen 5 perfecte kapsels voor een dagje strand.

READY TO TAN

Zout zeewater, een overdosis aan zonnestralen en ook nog eens die ruwe zandkorrels. Je haar moet nogal wat doorstaan met een dagje toeven op het strand. Gelukkig is Cosmo Hairstyling daar om je haar zoveel mogelijk leed te besparen. We leggen uit met welke kapsels (én bescherming) jouw lokken de zomer sowieso zullen overleven.

1. BEACH WAVES

Een passender kapsel voor een stranddag dan de welbekende ‘beach waves’ vind je niet. En laten we wel wezen, dit nog altijd populairste kapsel voor het strand ziet er ook gewoonweg zwoel uit. Voordeel: ook vóórdat je naar het strand gaat hoef je niet veel te doen om beach waves te creëren. Het enige wat je nodig hebt is een föhn en Beach Texture spray.

2. TULBAND

Makkelijk, beschermend en ook nog eens hélemaal ‘on trend.’ De tulband wordt dit jaar niet alleen de populairste haaraccessoire op festivals, maar is ook de perfecte haargadget voor een dagje strand. Draag bij de tulband je haar los of ga voor een luchtig knotje of simpele staart. Handig, want dit fijne item zorgt ervoor dat je haar niet in je gezicht gaat kriebelen én beschermt de boel ook nog eens tegen die felle zonnestralen. Hoe bedoel je, multifunctioneel?

3. FISHTAIL BRAID

Eenvoudig te maken (óók als je al op het strand ligt) en ook nog een leuk op de strandkiekjes. Doe van tevoren wat leave-in spray in je haar om je haar in ieder geval voor je de zee induikt goed te beschermen. Trek de vissengraatvlecht wat losser om ‘m lekker beachy te maken en wikkel eventueel een plukje haar om het elastiekje voor een feilloze afwerking.

4. LUCHTIGE KNOT

Met een luchtige knot is het op ’t strand prima toeven. Door je haar in een knot te manoeuvreren zorg je ervoor dat niet al je haar aan de zon wordt blootgesteld en kun je met name je punten beschermen. Tip: zet ‘m wat hoger op je hoofd vast en gebruik bobbypins om uitzakken zoveel mogelijk tegen te gaan.

5. BRAID IT UP

Er zijn talloze vlechtmogelijkheden om te voorkomen dat je haar continu in je gezicht waait. Onze favoriete looks? Boxer braids, de braided crown en de halve invlecht.

Wil je verzekerd zijn van een coupe die de hele dag blijft zitten? Misschien is de Cosmo Touch-up dan wel iets voor jou. Ben je op zoek naar de juiste zonbescherming voor jouw haar? Neem dan contact op met een Cosmo Hairstyling salon bij jou in de buurt of vraag ernaar tijdens je volgende afspraak. Of boek je afspraak online!