30 jaar Cosmo: dít waren de grootste haar trends

19 maart 2018

Bekijk hier dé old fashioned haarstijlen die anno 2018 echt een comeback maken.

KAPSELS VAN 1980 TOT NU

In 2018 hebben we al heel wat extreme hairdo’s voorbij zien komen die op het eerste gezicht toch een beetje passé zijn. Maar met de Fashion Weeks net achter de rug kunnen we wel stellen dat deze oude trends de basis hebben gevormd voor de looks die we vandaag de dag terugzien op de catwalk! Dit zijn dé old fashioned haarstijlen die anno 2018 echt een comeback maken:

Onder invloed van de hippies waren de kapsels in de jaren 70 naturel en los. Met de komst van de jaren 80 kwam er een tegenbeweging op het gebied van mode maar ook in kapsels. Denk hierbij aan funky hairstyles met een aparte twist zoals permanentjes, Crimped Hair en veel volume. Met dank aan iconen als Madonna, Olivia Newton John (Sandy uit Grease!) en Diana Ross was dit het tijdperk waarin je haar écht onderdeel was van je totale look.

Van fluffy, glitterende en gekke haar accessoires naar braids, twists en spikes: de 90’s waren beslist niet saai. De grootste inspiratiebron? De celebs die de ene trend na de andere naar het grote publiek wisten te brengen! Zo werd Jennifer Aniston wereldberoemd met haar look “The Rachel” uit Friends en hadden de Spice Girls ieder een eigen hairstyle die paste bij hun persoonlijkheid. Gekke kleurtjes, Space Buns en zig-zag scheidingen, aan welke trend heb jij je gewaagd?

De 00’s was een geweldige tijd voor experimentele kapsels. Gewaagde looks met kleur, krullen en gekke styling waren ongekend populair. Videoclips vormden hierbij de ideale inspiratiebron zodat we de looks van o.a. Britney, Christina en Beyoncé perfect konden namaken.

Anno 2010 is vrijwel alles mogelijk op het gebied van kapsels en ook je eigen stijl aanhouden is in deze tijd helemaal niet gek.  Celebs gaan voor gewaagde looks, denk aan de Hair Bow van Lady Gaga en de fel gekleurde haren van Katy Perry. Anno 2012 is asymmetrisch haar een geliefd kapsel en ook de pony maakte weer een comeback. Ook zagen we veel korte kapsels en groeide de Ombre kleuring uit tot een ware trend. Deze kleuring is ook vandaag nog steeds ongekend populair!

Stiekem hebben we het al een beetje verklapt; in 2018 zien we veel looks die hun oorsprong in de 80’s of 90’s vinden. Big waves, Space Buns, Wetlooks en véél haaraccessoires.  Welke look ga jij dit jaar eens uitproberen? Bekijk de hotste trends hier.

Let’s celebrate

Omdat Cosmo Hairstyling 30 jaar bestaat krijg je t/m 31 maart €30 korting op kleuren. Zo scoor jij  een mooie balayage, ombre, highlights of een basiskleur wel heel voordelig! Vier je met ons mee? Boek je afspraak online.