JOSH V X COSMO HAIRSTYLING MAKE-OVER DAY

09 november 2016

Je hebt ’t bijna niet kunnen missen: de JOSH V Facebook winactie die in september en oktober bij ons liep. Bij deze actie kon je namelijk niet alleen een complete make-over van JOSH V (t.w.v. €400) winnen, maar ook nog eens één van Cosmo Hairstyling. Iris Batenburg (19) was de lucky one die er met de prijs vandoor ging en won daarmee dus een splinternieuwe look.

MAKE-OVER DAY

De dag begon voor Iris bij het hoofdkantoor van JOSH V in Amsterdam voor deel één van de make-over. Dat was voor de Horecamanagement-studente een onwerkelijke gebeurtenis: ‘Je hoort nooit dat mensen zoiets winnen, echt te gek.’ Eenmaal bij het hoofdkantoor aangekomen werd Iris ontvangen door niemand minder dan Josh zelf. En dat was zoals je kunt verwachten natuurlijk een waar fashion feestje. Allereerst bespraken de twee Iris haar stijl. Stoer, maar toch ook vrouwelijk. Dus stelde Josh Iris uiteenlopende kledingsetjes voor, in precies de stijl die Iris omschreef. Wat er tevoorschijn werd gehaald? Een té leuk plooirokje met een blouse van denim, een on trend flaired jeans met zwarte top, een zachtleren jumpsuit en last but not least: een vegan leather rokje met witte blouse. Samen lopen Iris en Josh alle outfits na, om te kijken wat voor soort look het beste bij Iris haar personality en lichaam past. Uiteindelijk viel de keuze op de denim blouse en een rokje. Een party proof rok voor tijdens de feestdagen, en een stijlvolle spijkerblouse voor alledaags gebruik. Komt goed uit, zo’n stijlvolle nieuwe outfit, aangezien Iris net is gaan samenwonen met haar lief en daardoor de trotse eigenaar van een inloopkast is.

A BRAND NEW HAIRDO

Daarna wordt het kapsel van Iris onder handen genomen, waarvoor waarvoor we ons verplaatsen naar de Cosmo Hairstyling salon op de Zuidas. Dit is de eerste kennismaking van Iris met Cosmo. De eerste keer dat ze haar lokken laat verven is het trouwens niet; Iris heeft van nature namelijk een donkerblonde coupe. Allereerst bespreekt salonmanager Jolanda met Iris en Josh wat inspiratiebeelden van kapsels. Uiteindelijk kiest Iris voor een Balayage, waarbij een natuurlijke bruintint de boventoon voert en een stijlvolle kleur blond de ondertoon.

Dan kan het echte werk beginnen. Maar een metamorfose is geen metamorfose als Iris het hele proces gewoon in de gaten kan houden, dus werd voor een spannende touch de spiegel afgeplakt. Omdat Iris nog kleurlagen van vorige kleuringen in haar lokken had, werden die eerst door middel van een ontkleuring met Olaplex door Jolanda weggewerkt. Sterke lijnen die waren ontstaan door de restkleur, werden aan de hand van de Paint kleurtechniek opgelicht. Vervolgens werden de punten nog wat dikker aangezet, om zo een onberispelijk mooi verloop te creëren. Om een zo natuurlijk mogelijk kleurresultaat te behalen, kleurde Jolanda daarna met 3 verschillende kleurtinten op verschillende lengtes in.

DE ONTHULLING

En toen was het moment van de onthulling daar. Die vond plaats bij het hoofdkantoor van JOSH V, waar Iris voor het eerst haar splinternieuwe look dolgelukkig kon bewonderen…

Ben jij ook toe aan een totaal nieuwe look? Boek vandaag nog een afspraak.